Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Коли поливати рослини, щоб вберегти їх від слимаків: поради від садівників

Позбутися слимаків та равликів доволі важко, а ось запобігти їхній появі можна поливаючи рослини у певний час доби, — так стверджують досвідчені садівники.

Пише Інформатор з посиланням на ТСН.

За даними Королівського садівничого товариства (RHS), краще поливати сад вранці. Тоді сходить сонце, та рослини починають вбирати в себе воду. Також листя і поверхня ґрунту в пору до обіду висихають швидше, ніж ввечері, а це відлякує шкідників.

Слимаки та равлики люблять вологе середовище, зокрема, нерідко через цю причину обирають помідори. Тому важливо спрямовувати воду до коріння, а не поливати рослини зверху. Якщо у вашому саду цей процес автоматизований, тоді варто віддати перевагу краплинному поливанню.

Якщо ж у вас виходить поливати рослини лише вночі, тоді розгляньте можливість використання засобів для відлякування слизнів і поливайте ваші рослини просто під коріння, щоб вода не потрапляла на листя. В такому випадку краще поливати рослини рідше, але рясніше. Щоб підтримувати рівномірний рівень вологості ґрунту, краще розпочати поливати сад до того моменту, як настане посуха.

Також дієвий спосіб боротьби зі слимаками — посадити рослини, які шкідники не люблять. До прикладу, розмарин або фенхель. Допоможе також своєчасна боротьба з бур’янами, в яких люблять заховатися слимаки.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору