Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Полуничний джем | рецепт тижня

Сезон полуниці зараз у розпалі, адже в багатьох з’являється урожай на власних грядках. Але хочеться цих ягід покуштувати не лише свіжими, а й залишити щось на зиму. Тому робимо заготовки на зиму.

Інформатор готує полуничний джем.

Для приготування джему нам треба:

Полуниця – 6 кг;
Цукор – 2 кг (можна і більше, якщо любите дуже солодке);

І все. Звичайно ви можете готувати меншими порціями, але в нас була нагода зробити саме так.

Для початку необхідно помити всю полуницю, пообривати хвостики та перебрати, щоб не було гнилої. Далі засипаємо полуницю цукром і на ніч ставимо в холодильник, щоб пустила сік. Наступного дня готуємо.

Висипаємо полуницю разом із соком у каструлю та ставимо варитися. Часто треба помішувати, аби не пригоріла. Варимо близько години на середньому вогні, а далі ставимо на мінімум і готуємо ще 2 години.

Після – даємо повністю охолонути й ставимо в холодильник на 2-4 години. Знову дістаємо наше повидло та ще варимо години 2-3, часто помішуючи. Коли побачите, що варення стає все густіше, однорідне й ціленьких ягід немає, то можна знімати з плити.

До цього треба підготувати банки й кришки: помити, простерилізувати. Наливаємо джем до банок, накриваємо кришкою та ще по 10 хвилин стерилізуємо кожну. Далі закручуємо й ставимо на рушничок догори дном, накриваємо ще одним рушником і нехай добу так постоять.

Пізніше банки із полуничним джемом можна складати в зручне для вас місце.

Смачного, готуйте разом з нами!

Читайте також: Тірамісу по-простому | рецепт тижня

Валентина Купрій

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору