Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відкрили прихисток для постраждалих від насильства

В Івано-Франківську відкрили притулок для всіх, хто постраждав від фізичного чи морального насильства у сім’ї.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Руслана Марцінківа.

Прихисток відкрили у новому будинку. Там зроблений ремонт, облаштовані кімнати, кухня, санвузли. Для діток облаштували дитячі куточки, а для малюків закупили дитячі ліжечка.

“Ми виділили приміщення, також додали кошти для ремонту. Також за державну субвенцію купили  автомобіль, який дуже необхідний був для саме для цієї роботи. Жінки, які  опиняються в кризових ситуаціях, тепер мають таке місце, де можуть перебути. Тут всі умови створені та дуже добре, що ми це зробили. І це надзвичайно важливо. Такого притулку не було, зараз цей притулок починає діяти, працювати. Ми також працюємо, щоби були інші заклади соціального типу. Це хороший такий проект, який ми спільно організували”, – коментує Руслан Марцінків.

Приміщення розраховане на 10 ліжкомісць. Потрапити сюди можна тільки за скеруванням, які передбачені законом з протидії домашньому насильству. Отримати їх можна після подання скарги на домашнє насильство у відповідні служби: поліцію, Службу у справах дітей, або Департамент соціальної політики.

Проєкт вдалось реалізувати спільно з Івано-Франківською ОВА. Зокрема, притулок для постраждалих від домашнього насильства отримав близько 1 млн 700 тисяч гривень державної субвенції. Це вже третій заклад для цілодобового перебування тим, хто хоче захиститися від кривдника у сім’ї.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору