Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Усім надають допомогу. В ОВА спростовують припинення планових госпіталізацій військовозобовʼязаних без погодження з ТЦК

Сьогодні, 22 червня, на брифінгу в Івано-Франківській ОДА пояснили рішення Ради оборони області.

Повідомляє Інформатор.

Заступник голови ОДА Віталій Ільчишин зауважив, що інформація про припинення планової госпіталізації військовозобов’язаних без погодження з ТЦК не відповідає дійсності. З його слів, на Раді оборони справді розглядали таке питання через лист від обласного ТЦК, де був такий пункт. ВІдтак Департаменту охорони здоров’я ОДА дали доручення опрацювати це рішення і видати своє.

“Департаменту охорони здоров’я було доручено невідкладно підготувати та довести до закладів охорони здоров’я Івано-Франківської області своє рішення щодо тимчасового припинення госпіталізації. Підкреслюю, Департаменту охорони здоров’я було доручено опрацювати й видати своє рішення щодо заборону або не заборону госпіталізації. Департамент розіслав відповідні листи у заклади охорони здоров’я, і це питання опрацьовується і на сьогоднішній день”, – сказав Ільчишин. 

Нагадаємо, раніше була інформація, що на Прикарпатті призупинять планову госпіталізацію військовозобов’язаних без згоди ТЦК.

Ільчишин зауважив, що Івано-Франківська ОВА працює в рамках чинного законодавства й не допустить порушень прав і свобод громадян України. Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Тобто зазначений “гучний” пункт не до кінця конкретизований.

“Погоджуюся, що це й пункт не до кінця конкретизований і є до нього зауваження, але на сьогоднішній день будь-яких заборон на госпіталізацію немає. Усі хворі приймаються, усім громадянам і гостям Прикарпаття надається належна медична допомога. Ніяк змін щодо госпіталізації не було”, – додав Ільчишин. 

Читайте також: Чи припиняють у медзакладах Прикарпаття планові госпіталізації військовозобовʼязаних без погодження з ТЦК.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору