Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

НАБУ проводить досудове розслідування за фактом привласнення бюджетних коштів під час будівництва школи в Чукалівці

У 2021 році середню школу в Чукалівці, заплановану ще з 1992 року, мали споруджувати в рамках Президентського проєкту “Велике будівництво”. Займатися будівництвом мала компанія “Украгробуд-інвест”, яку розформувала Івано-Франківська ОВА. Наразі школа перебуває в непридатному для навчання стані, а за фактом розкрадання коштів відкрите кримінальне провадження.

Деталі розповідає Інформатор.

Станом на сьогодні в Чукалівці функціонує тільки початкова школа. Старші діти мають добиратися в сусідні села або в Івано-Франківськ для того, аби здобувати освіту. Окрім того, що навчальний заклад ніяк не можуть добудувати, підлога у багатьох приміщеннях вже стала зеленою від грибка, стіни замокають та обвалюються. Цього року до школи також завезли будівельні матеріали, які просто залишили в будівлі.

Детальніше про ситуацію читайте в матеріалі:

У Чукалівці більше 30 років не можуть добудувати школу — діти вимушені вчитися в сусідніх селах

У 2023 році НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо будівництва школи. Ми подали запит у Національне антикорупційне бюро України, де нам відповіли, що зараз триває досудове розслідування за фактом привласнення в особливо великих розмірах службовими особами Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та приватного товариства бюджетних коштів, виділених на будівництво школи.

Поки розслідування триває, його деталі не можуть розголошувати. Нижче прикріплюємо відповідь на запит:

Інформатор буде слідкувати за ситуацією та повідомляти нові деталі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору