Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківці просять облаштувати зону відпочинку біля Німецького озера

Сьогодні, 3 липня, під час брифінгу в міській раді звучало питання щодо того, що ж буде з територією навколо Німецького озера. 

Деталі знає Інформатор.

Три дні тому франківка Ірина Михайлишин звернулася до міського голови в групі “Комуналка ІФ”:

Я, мати трьох дітей, проживаю по вул. Галицька, разом з мешканцями мікрорайону Пасічна звертаємося з проханням завершити давно обіцяну рекреаційно-відпочинкову зону біля Німецького озера, оскільки це єдина відпочинкова зона в нашому великому мікрорайоні. Багато дітей, літніх людей, а також наших бігунів люблять цю природню місцевість, але вона настільки занедбана, що унеможливлює комфортний відпочинок. Дорогою біля озера пройти важко, а ще й з дитячим візочком. Територія навколо озера потребує очищення від отруйних рослин, які з кожним роком розсіюються. Раніше вашою командою було представлено проект щодо Німецького озера, і він чудовий. Дуже просимо його ввести в дію. Усі ми розуміємо, що зараз війна, і можливо це не першочергове, але по місту робиться багато робіт, доріг, прибудинкових територій, а озер в нашому місті тільки два“, — пише пані Ірина.

Сьогодні цю тему зачепили на брифінгу.

Так, міський голова пояснив, що благоустрій справді планували, проте чи на часі він зараз, вирішить громада. Руслан Марцінків каже, що за попередньою оцінкою роботи вартуватимуть місту близько 9 мільйонів гривень.

Це такий об’єкт, який треба зробити швидко, протягом двох місяців здати в експлуатацію. Часто, коли ми робимо щось по благоустрою, багато людей пишуть, що краще б ці гроші витратили на армію, на ЗСУ“, — сказав міський голова.

Так, наразі міська рада планує провести опитування на сайті міста, щоби почути думку франківців. Опісля цього прийматимуть рішення про те, чи облаштовуватимуть зону Німецького озера найближчим часом.

Читайте також: Як Інформатор вручив ґумаки мерові Франківська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору