Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Аби проїхати до Польщі, 39-річний франківець ховався під сидінням

Учора, 3 липня, на пропуску “Шегині” затримали 39-річного франківця, який ховався під сидінням авто. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Аби залишатися непомітним, чоловік вистрибнув з автівки та намагався на території пункту пропуску перечекати, поки водій пройде прикордонно-митний контроль, а потім підсісти назад в автомобіль. Українця прикордонники затримали та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Керманич “Ауді” за 1100 євро погодився перевезти через кордон чоловіка призовного віку. Крім того, цей водій має паспорт громадянина Польщі й громадянство України. Його теж притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Крім того, направили повідомлення на адресу Нацполіції по факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Під час очікування поліцейських горе-перевізник почав себе поводити нетактовно та відмовлявся виконувати законні вимоги прикордонного наряду. Його попередили про адміністративну відповідальність за вище вказані дії, однак це його не зупинило. Тож стосовно нього складено протокол ще й за ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону». Після складання адміністративних документів прикордонники передали обох чоловіків співробітникам Нацполіції.

Читайте також: На Прикарпатті заблокували канал виїзду ухилянтів за кордон – трьом повідомили про підозру.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору