Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Воював на боці ворога: СБУ оголосила підозру військовому з Донецька

Служба безпеки України викрила та повідомила про підозру військовослужбовцю, який зараз воює на боці так званої “ДНР”. Чоловік брав участь у бойових діях під Вугледаром. 

Пише Інформатор, покликаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

Чоловік народився 1982 року в місті Донецьк. 22 лютого 2022 року вирішив добровільно приєднатися до лав ворога. Його призначили  на посаду стрільця в 1 роті 3 батальйону 123 стрілецького полку.

Колаборант брав участь у бойових діях в районі Прохорівки, Малоянісоля, Ольгінки та Володимирівки в Донецькій області.

У грудні 2022 року він потрапив у полон до Збройних Сил України поблизу селища Володимирівка під Вугледаром.

Також фахівці встановили, що чоловік служив у 3-му окремому мотострілецькому батальйоні “Беркут” та артилерійській бригаді “Кальміус” самопроголошеної “ДНР”. Він це робив з жовтня 2014 до вересеня 2021 року. Там особа займала посаду механіка-водія танка Т-64, БМП-2 та самохідної артилерійської установки.

Враховуючи вищезазначене, слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у вчиненні державної зради та колабораційній діяльності. За ці злочини, передбачені статтями 111 та 111-1 Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання від 15 років до довічного ув’язнення.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору