Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Франківщина дає 10 мільйонів на відновлення Херсонщини

Ці кошти планують віддати на відновлення херсонського села Давидів Брід.

Розповідає Інформатор з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

Село Давидів Брід було пів року під окупацією, а нині від рідного дому сотень херсонців залишились лише руїни. Ворог знищив майже всю інфраструктуру: школу, дитячий садочок, амбулаторію та будинок культури. Не пожалів і людських домівок. Через обстріли майже 200 пошкоджено.

Всі об’єкти обстежили франківські фахівці та склали дефектні акти. Зараз активно ведеться підготовка до ремонтних робіт, щоб люди змогли повернутись додому якнайшвидше.

На Херсонщину вже доставлено будматеріали, зокрема 3000 листів шиферу для перекриття дахів. За потреби будуть надані і нші матеріали та техніка.

Загалом на відновлення херсонського села Франківщина планує надати 10 мільйонів гривень. З обласного бюджету вже виділили та перерахували 3 мільйона. Також прийнято рішення про виділення субвенції тергромадами на загальну суму 5 мільйонів 145 тисяч гривень.

“У особливо важкі часи ми, українці, демонстрували свою єдність. Єдність й допомога потрібна й тепер, коли люди повернулись в деокуповані міста і села, живуть у зруйнованих домівках. Тому пліч-о-пліч людина-людині, громада-громаді допомагаємо вистояти у цій війні”, – розповіла Світлана Онищук.

Нагадуємо, що з середини червня на Херсонщині працюють бригади комунальників з Івано-Франківська. Нині там перебуває третя зміна, яка допомагає у Калинівській громаді з прибиранням територій після підтоплення.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору