Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті бракує комунальників, які поїдуть на Херсонщину

На Прикарпатті бракує працівників, які поїдуть допомагати Херсонщині з прибиранням. 

Повідомляє Інформатор.

Сергій Подошва директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА на нараді в голови ОВА розповів, що за цей  час Прикарпаття надало Херсонській області 130 тонн питної води, близько 50 тонн продуктів харчування, понад 3, 5 тонн одягу, понад 7,5 тонн засобів побутової хімії та гігієни. Також передали гумові човни, медикаменти, буржуйки, сонячні панелі, шифер, постільна білизна, корм для тварин тощо, відправили один самоскид та один сміттєвоз.

“Відповідно до протоколу РВА спільно з ТГ було доручено негайно сформувати бригади для відновлення територій Херсонської області. Рішення комісії ТЕБ і НС, на жаль, не виконується належним чином. 16 червня направили першу бригаду з 10 осіб, що була сформована в Косівському районі. Однак, відпрацювавши тиждень, бригада самовільно покинула Херсонщину. У зв’язку з цим ми терміново робити ротацію. Наступна бригада була сформована. Ротацію ми були змушені провести через 10 днів, і тут у нас виникли проблеми. У бригаду ми змогли зібрати тільки 3 представників комунальних підприємств Надвірнянської ТГ та двох з Чернелицької.

Мова йде про допомогу Калинівській ТГ Херсонської області, що закріплена за Івано-Франківською областю. Усі міста також допомагають Херсону. Зараз нам треба проводити чергову ротацію. Станом на сьогодні Івано-Франківський район доформовує бригаду, вже є шість осіб, для роботи потрібно 10. У подальшому, Світлано Василівно, просив би вашого доручення встановити чіткий графік ротацій, і закріпити його за кожний районом”, – сказав Подошва.

Онищук акцентувала увагу на тому, що на Херсонщині потрібні робітники, які будуть прибирати територію. Вона звернулася до голів територіальних громад “ще раз передивитися і спрямувати людей”. Відтак сформувати бригади на ротацію. Наразі з Івано-Франківської громади 24 людей працює в Херсоні.

Сергій Подошва додав, що працівники їдуть на територію, де немає бойових дій. Вони там просто прибирають територію.

Читайте також: Франківщина дає 10 мільйонів на відновлення Херсонщини.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору