Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Нічого для нас не має робитися без нас”: у Франківську дискутували про майбутнє

Активні громадські діячі влаштували дискусію на тему відбудову України. Що думають франківці?

Розповідає Інформатор з посиланням на ГО “Громадський центр “Нова генерація”.

Франківці обговориили питання відновлення та модернізування України у післявоєнний період. Було озвучено чимало різнобічних думок.

“Зараз наш досвід допомагає більш гнучко відповідати на потреби. І змогу переконати донорів підтримувати те, що дійсно потрібно людям. Хто допомагає людям у прифронтових містах. Волонтерам, які невпинно і щодня допомагають іншим на межі своїх можливостей. І я думаю, що ми будемо займатися відновленням людей до Перемоги і після. Щоб далі було, кому відновлювати. Ми будемо суспільством з інвалідністю і з великою кількістю людей з інвалідністю”, – поділилася своїми роздумами організаторка Оксана Глєбушкіна.

Координатор спільноти “Тепло місто” Андрій Левитцький вважає, що :“є страх, що зміни не відбудуться. Я би хотів, щоб ми будували за якісно кращим і новим підходом, а не відбудовували. Є організації, які фокусуються на якусь діяльність. Важливо, щоб вони це усвідомили, працювали глибоко в цьому напрямку та якісно, а також ділилися досвідом з іншими”.

Натомість координаторка платформи ДонорUA Людмила Лінник  думає, що: “Маємо розуміти, що війна зачепила абсолютно всіх, навіть тих, хто так не думає. І не мірятись своїм досвідом. […] Нічого для нас не має робитися без нас. […] Організації та напрямки різні, але є багато спільного – це цінності. Наше громадянське суспільство зріле, сильне та має вплив”.

А Роман Мельник, співзасновник ГО “Між Іншим” вважає, що проблем більше, ніж здається: “Не вся молодь повернеться з-за кордону. Багато хто вже знайшов себе в інших країнах. Найголовніше для молоді – самореалізація. Щоб молодь поверталася з-за кордону, треба змінювати країну на краще”.

У кінці дискусії громадські діясі дійшли думки, що Перемога України буде лише початком неймовірної кількості викликів для нашого українського суспільства.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору