Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Нові правила перевірки водіїв на стан сп’яніння: що змінилося

В Україні змінили процедуру перевірки кількості алкоголю у крові. Допустима норма проміле залишилася такою самою.

Пише Інформатор із посиланням на видання для автомобілістів Avtosota.

Раніше для перевірки правоохоронці зупиняли авто. На місці зупинки огляд проводився з обов’язковою відеофіксацією, а якщо вона не можлива — за присутності двох свідків.

Свідків шукав інспектор, а не водій, а стан алкогольного сп’яніння вважався підтвердженим, якщо перевищував 0,2 проміле.

Відтепер не потрібно мати двох свідків для проведення перевірки на кількість алкоголю у крові, а доказом вважатиметься відеозапис із нагрудної камери поліцейського. На дорозі з інтенсивним рухом чи вночі не завжди є можливість знайти двох свідків. Окрім цього, правоохоронці мусять бути забезпечені технічним обладнанням, яке дозволить їм фіксувати відеодокази за різних погодних умов і в будь-який час доби.

Процедура тепер має такий вигляд: перевірку на стан алкогольного сп’яніння повинні проводити за допомогою спеціальних технічних засобів, які мають відповідні документи. Якщо інспектор не має їх із собою, він е може здійснити перевірку.

Пред’являти документи інспектор повинен лише на вимогу водія, а якщо такої не було — з боку правоохоронця порушень не буде. Стан алкогольного сп’яніння підтверджений, якщо алкотестер показав більше ніж 0,2 проміле.

Якщо водія доставили в лікарню, то його треба оглянути не пізніше ніж за дві години його перебування в медзакладі, інакше огляд не буде дійсним. Поліцейський також повинен скласти акт огляду у двох примірниках, один з яких видають водієві. Без актів огляд вважається недійсним.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору