Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Студенти зможуть пройти навчання в Івано-Франківському краєзнавчому музеї

Івано-Франківський краєзнавчий музей долучився до проєкту Memory Savers.

Пише Інформатор із посиланням на сторінку музею.

Мета проєкту — дати можливість українським студентам пройти навчання в музеї-партнері, отримати практичний досвід, перейняти знання музейників і реалізувати свій перший проєкт.

Програма проводиться спільно з Центром цифрової історії та SUCHO (Saving Ukrainian Cultural Heritage Online) і фінансується з коштів Фонду EVZ (“Пам’ять, відповідальність, майбутнє”, Берлін, Німеччина).

Проєкт Memory Savers підтримує музеї й надає можливість 20 студентам попрацювати у 20 центральних регіональних музеях України пів року. Студенти отримують перший досвід музейної роботи у сфері цифровізації зібрань, розвитку самостійних проєктів у сфері Public History, а також знайомляться з експертами в музейній сфері України й інших країн.

Окрім цього, в рамках проєкту спільно з партнером SUCHO (Saving Ukrainian Cultural Heritage Online) пройде освітня онлайн-програма з оцифрування та сучасної музейної роботи. Це вебінари й відеоматеріали, які будуть доступні всім охочим. “Memory Savers також сприяє виконанню мікропроєктів, в рамках яких студенти реалізовуватимуть проєкти, пов’язані з переосмисленням Другої світової війни або здійснюватимуть соціальні проєкти під керівництвом приймаючих установ, громадських організацій та партнерів проєкту“, —  пишуть на сайті ініціативи.

Читайте також: Краєзнавчий музей онлайн виставив жіночі вишиті сорочки ХХ ст.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору