Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Як прикарпатцям, які постраждали через негоду, отримати грошову допомогу

На Прикарпатті мешканці, які постраждали через підтоплення, можуть отримати разову грошову допомогу з обласного бюджету.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Допомогу можуть отримати люди, зареєстровані та проживають на території Франківщини. Сума збитків визначається індивідуально і не може перевищувати 25 тис. грн.

Подати заявку на отримання компенсації можна в департамент соціальної політики ОДА або звернувшись до органів місцевого самоврядування.

Документи

Слід подати заяву від власника пошкодженого майна в довільній формі до Івано-Франківської обласної державної адміністрації або департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА, де обов’язково зазначається інформація про природну стихію, внаслідок якої пошкоджено (знищено) житлові, господарські будівлі, та зазначено причини необхідності виділення коштів. Якщо власників є кілька, то додається письмова згода інших на отримання коштів саме цим заявником.

У разі подання заяви уповноваженою особою додається довіреність (доручення) власника майна на представлення його інтересів в державних установах та отримання цих коштів.

Також потрібно:

  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
    оригінал довідки про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні заявника;
  • копія документа, що підтверджує право власності на нерухоме майно або довідка органу місцевого самоврядування про належність заявнику неприватизованого нерухомого майна;
  • довідка про класифікаційну ознаку надзвичайної ситуації (за наявності);
  • акт обстеження житлових та/або господарських будівель, що пошкоджені (знищені) внаслідок природних стихій, із зазначенням розмірів завданих збитків, обсягів пошкодженого майна;
  • документи, що підтверджують належність заявника або членів сім’ї до пільгових категорій населення (за наявності);
  • інформація про рахунок уповноваженого члена сім’ї в установі банку або інформація про відділення АТ «Укрпошта», куди будуть перераховуватись бюджетні кошти.

До теми: Через підтоплення в одній із громад на Прикарпатті назріває соціальний бунт.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору