Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Яка ситуація з укриттями в ліцеях № 8, 16 та 21

В Івано-Франківську працюють і над тим, аби покращити стан укриттів, зокрема, це стосується і шкіл. 

Повідомляє Інформатор.

Вчора міський голова з чиновниками перевірили укриття у ліцеях № 16, № 8, 21.

“Ми готуємося до початку навчального року. Основне завдання – розширити кількість укриттів для того, аби діти повноцінно могли ходити на навчання, і зменшити позмінне або змішане навчання в школах. Подивилися в ліцеї № 16, де встановлюються віконниці і пристосоване приміщення для укриття. Подивилися у ліцеї № 8, де були встановлені віконниці, чи зможуть прийняти ту кількість дітей. У ліцеї № 21, окрім того, що ми дивилися роботи по програмі НЕФКО, де заміна системи опалення, подивилися й розширення укриття. Його розшириють для того, щоб воно було на 1320 місць. До цього часу було на 850”, – сказав міський голова.

На фото ліцей № 21:

Фото: пресслужба міського голови. 

Зі слів голови, також виділили кошти для дитсадка № 16 на вулиці Короля Данила.

Нагадаємо, раніше заступник міського голови Руслан Гайда зауважив, що згідно з розпорядженням міського голови доступ до укриттів має бути цілодобовим. Також він сказав, що підвальні приміщення в багатоквартирних будинках – власність жителів. Тож саме мешканцям слід навести лад у підвальних приміщеннях, надати до них доступ і навести санітарний порядок. Виходить, що за укриття в багатоповерхівках відповідають жильці, однак управляє ними відповідна компанія (до прикладу, “Комфортний дім”).

У Центрі громадянських свобод зазнають, що “укриття мають бути або завжди відкриті, або ж поруч з укриттям має бути кілька відповідальних людей, які матимуть резервний ключ і забезпечуватимуть доступ”. Також на укриття повинно вказувати маркування.

Карту укриттів в Івано-Франківську можна переглянути за посиланням.

До теми: “Руслано-Бруківськ”: скільки коштів пішло на благоустрій протягом військового часу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору