Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Консервація із кабачка на зиму | рецепти

Сезон консервації у повному розпалі, тому час подумати й зготувати собі якоїсь смакоти на зиму. А кабачки – це універсальний продукт, з якого можна створити все, що заманеться.

Тож Інформатор робить закрутки на зиму.

Рецепт 1 – кабачки сацебелі.

Для приготування вам знадобиться:

  • Кабачки 6 кг
  • Оцет 400 мл
  • Цукор 0.5 л
  • Олія 0.5 л
  • Соус сацебелі 0.5 л
  • Сіль 1-2 ст.л.

Миємо кабачки та нарізаємо кружечками. Замішуємо всі інгредієнти, крім часника, й даємо постояти близько 30 хвилин. Усе варити в каструлі 25 хвилин, помішуючи. Потім додайте 1-2 головки часнику й варіть ще 10 хв. Усе насипаємо в стерилізовані банки та закриваємо кришками. Складаємо нашу консервацію вверх дном на рушничок і нехай стоїть до повного охолодження. Потім варто скласти в холодне місце.

Рецепт 2 – кабачки по-корейськи.

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 1 кг моркви
  • 0,5 кг цибулі
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. л солі
  • 100 мл олії
  • 150 мл оцту (9%)

Чорний перець 1 пакет приправи для моркви по-корейськи. Кабачки та моркву натираємо на терці для моркви по-корейки. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Замішуємо всі інгредієнти та залишаємо настоюватись 3-4години. Потім розкладаємо в банки по 0.5 л і стерилізуємо 15 хвилин (поки огірочки не збліднуть). Закручуємо, перевертаємо й накриваємо рушником. Після охолодження ставимо в прохолодне місце.

Смачного, готуйте разом з нами

До теми: Торт із кабачків | рецепт тижня.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору