Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Назавжди 26: на Прикарпатті поховали Івана Дякова

На Івано-Франківщині простилися з героєм, який віддано захищав Батьківщину від початку повномасштабного вторгнення.

Розповідає Інформатор з посиланням на Болехівську міськраду.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення Іван Дякув відразу пішов захищати рідну землю. Разом з ним вступили до лав ЗСУ його 2 брати та 2 швагри. У той же час у рідному селі Козаківка його чекала дружина, донечка та люблячі батьки. Іван загинув на Луганщині.

26 липня у селі Козаківка Героя поховали. На прощання прийшли його родина, друзі, однокласники, сусіди, односельчани, знайомі з навколишніх сіл, побратими по службі.

З прощальним словом біля домовини з тілом Героя звернувся настоятель церкви Святого Івана Предтечі УГКЦ отець Мирослав Чорний. Він розповів про життєвий шлях військового:

“Іван народився в селі Козаківка. Ще тоді в дитинстві виявилися найяскравіші риси його характеру. Хлопець був дисциплінованим, добрим, щирим, справедливим, мав хороше почуття гумору, добре серце, готовий був першим прийти на допомогу. Іван був активний у школі, мав високі здібності до навчання. Після закінчення школи, вступив до Стрийського професійного училища. Невдовзі одружився та став батьком. У 2017 році з братом Василем вступив до лав ЗСУ. Під час служби проявив себе відданим солдатом своєї країни. З ним завжди було спокійно. У 2022 році пішов захищати Україну”. 

Молитву за упокій отці завершили у храмі УГКЦ Святого Івана Предтечі. До місця вічного спочинку Героя провели під звуки похоронного оркестру з молитвою на вустах. Поховали Івана Дяківа з усіма почестями, які притаманні Герою.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору