Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську презентували книгу “Культурна експансія”

В Івано-Франківську сьогодні, 26 липня, відбулася презентація книги «Культурна експансія».

Повідомляє Інформатор.

Книга побачила світ цього року у видавництві «Твоя Підпільна Гуманітарка». Тут 14 незалежних есеїв різних авторів. Автори – Євген Лір, Остап Українець, Ростислав Семків, Богдан-Олег Горобчук, Денис Яшний, Діана Клочко, Катерина Липа, Анжеліка Рудницька, Кирило Чуйко, Андрій Забіяка, Володимир Половський, Ірина Пустиннікова, Євген Ніколаєв.

Над виданням працювали до 9 місяців. Книгу присвятили громадському активісту, військовому Роману Ратушному, який загинув 9 червня минулого року на війні.

“У задумі це буда збірка есеїв на різні теми, пов’язані з російською культурною експансією в Україні. Всі ми знаємо про впливи у рекламі, кіно, в літературі, але комплексної картинки і розуміння того, наскільки в багатьох галузях це є, бракує. Це не послідовний огляд. Автори з перспективи того, чим вони займаються, досліджують, пояснюють, яким чином Росія цілеспрямовано чи опосередковано так чи так була присутня в Україні. Антологія мала б в моєму задумі зачіпати цією темою людей, показувати, де у нас широке і проблемне поле для вивчення, далі підштовхувати їх копати глибше в цьому напрямку”, – каже письменник, співзасновник проєкту “Твоя Підпільна Гуманітарки” Остап Українець.

“Культурна експансія” – стартовий майданчик для тих, хто хоче дізнатися більше про втручання, вплив Росії в українську культуру.

Через повітряну тривогу презентацію продовжили в укритті.

На фото Остап Українець, Наталія Шкорута, Володимир Половський.

Книгу можна придбати у книгарні “Є” або ж сайті видавництва.

Читайте також: Знакова в усіх сенсах книга. У Франківську презентували “Покуття” Оскара Кольберґа.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору