Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Зачинені під час тривоги. Перевірка укриттів на Каскаді і Позитроні

Повітряна тривога застала нас на мікрорайоні Каскад, ми стали шукати сховище. Як ви думаєте, чи якесь із укриттів було відчинене?

Інформатор продовжує досліджувати укриття.

Коли пролунала тривога, ми стали шукати найближче укриття за мапою, яка є в інтернеті. Її можна переглянути за посиланням.

Найближчим було на Василя Стуса, 17. На жаль, воно було зачиненим. На дверях вказано, у кого ключі. Ми постояли кілька хвилин і почали шукати інше укриття.

Далі ми вирушили до будинків на вулиці Миколайчука, 17. Тут немає напису “Укриття”, однак підвал був відчиненим. Картина така:

І трохи далі така картина:

А ви б хотіли тут ховатися?

Миколайчука, 17В. Написи укриття є, однак воно зачинене.

Також було зачинене укриття на вулиці Симоненка, 24.

Ми пішли далі. Симоненка, 2 та Вовчинецька, 200 – також зачинено.

“Укриттєві” переписки:

Заступник міського голови Руслан Гайда зауважив, що згідно з розпорядженням міського голови доступ до укриттів має бути цілодобовим. Також він сказав, що підвальні приміщення в багатоквартирних будинках – власність жителів. Тож саме мешканцям слід навести лад у підвальних приміщеннях, надати до них доступ і навести санітарний порядок. Виходить, що за укриття в багатоповерхівках відповідають жильці, однак управляє ними відповідна компанія (до прикладу, “Комфортний дім”).

У Центрі громадянських свобод зазнають, що “укриття мають бути або завжди відкриті, або ж поруч з укриттям має бути кілька відповідальних людей, які матимуть резервний ключ і забезпечуватимуть доступ”. Також на укриття повинно вказувати маркування.

До теми: “Ми хочемо, щоб діти ходили до школи, як і до війни”: у Франківську збільшать укриття.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору