Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську презентували нові книги про гетьманат

Василь Добрянський презентував свої нові твори “Жереб” та “Ніхто не скаже “Прощавай!” Про що книги?

Розповідає Інформатор з посиланням на мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Франківці мали щастя завітати на презентацію книг письменника Василя Добрянського. “Жереб” це історія про двох давніх друзів, але проблема в тому, що один із них — начальник міської поліції, а другий — слідчий, який через важке поранення, отримане під час стрілянини в найпрестижнішому готелі, відсторонений від справ. А між тим, майбутнє обох героїв зараз цілком залежить від розкриття саме цієї трагедії, що, на перший погляд, виглядає стовідсотковим “глухарем”… Друга книга має інший характер.

Події історико-пригодницького роману “Ніхто не скаже “Прощавай!” відбуваються в листопаді 1918 року — після підписання Комп’єнського перемир’я. Країни Антанти змушують Німеччину вивести її війська з України, й уряд гетьмана Скоропадського залишається сам на сам із більшовистськими бандами і монархічними рухами. Саме у цей час до каплиці на київській вулиці Інститутській, поруч із якою розміщувався гетьманський штаб, уночі хтось підкидає труп босого штабс-капітана.

“Сьогодні аудиторія була на одній хвилі – українській. Масова жанрова українська література власне найкраще українізує суспільство. Ця тема дуже актуальна під час війни з жорстоким російським світом”,поділився враженням від презентації автор книжок.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору