Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську об’єднають пологовий, дитячу лікарню, стоматологію з міською лікарнею

Сьогодні, 31 липня, під час сесії міської ради ухвалили рішення про створення кластерного медичного закладу на базі міської клінічної лікарні №1.

Пише Інформатор.

Рішення ухвалили із умовою доопрацювання статуту за пропозицією міського голови Івано-Франківська. Перед початком сесії міської ради працівники пологового будинку вийшли на протест проти долучення до кластеру міської стоматологічної поліклініки.

Причина невдоволення колективу міського перинатального центру — те, що стоматологічна допомога належить до вторинної ланки медицини, в той час як інші три заклади (міська клінічна лікарня, дитяча лікарня й перинатальний центр) спеціалізуються на первинній допомозі.

Начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Алла Вацеба каже, що утворення кластеру забезпечить фінансову стійкість, можливість отримувати новітнє медичне обладнання за кошт держави і дозволить укласти більше контрактів із НСЗУ. Для того, щоби отримати необхідну кількість пакетів на наступний рік, реорганізацію треба провести до грудня. Важливо те, що всі працівники залишаються на робочих місцях.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору