Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило трьох захисників

Калуська громада у жалобі. Роман Корвацький, Михайло Слюсар та Роман Думінкевич віддано захищали Україну і загинули за незалежність. Якими вони були?

Розповідає Інформатор.

Роман Корвацький

Старший лейтенант Корвацький Роман Ігорьович народився у 1980 році. Він жив  у Калуші. Роман був СУМівцем, вихованцем Калуської міської організації Спілки Української Молоді в Україні ім. Степана Бандери.

З початком війни у 2014 році став учасником бойових дій в АТО. На початку 2022 року, в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну. Командир взводу протитанкових ракетних комплексів загинув 2 серпня в результаті мінометного обстрілу в зоні бойових дій на Харківщині.

У Романа залишилися дві доньки, дружина та мати.

“Щиро співчуваємо сімʼї та усім близьким. Роман Корвацький нагороджений відзнакою СУМівець-Боєць. Проте жодна нагорода не відзначить достатньо подвигу нашого Героя. Честь України – Готов Боронити!”,йдеться у дописі СУМ України.

Михайло Слюсар

Військовий народився у 1986 році в селі Середній Бабин. На військову службу солдат був призваний по мобілізації в березні 2022 року. Самовіддано служив водієм розвідувального відділення розвідувального взводу.

Військовослужбовець 2 серпня помер в одній із лікувальних установ на Запоріжжі.

“У скорботі за померлим нашим Захисником – вся Калуська громада. Висловлюємо співчуття родині, друзям, знайомим. Вічна пам’ять”, – йдеться у дописі.

Роман Думінкевич

Військовий народився у 1981 році та проживав у селі Студінка. Боєць служив стрільцем– помічником гранатометника штурмового відділення штурмового взводу.

Солдат мужньо та жертовно стояв на захисті України, рідної землі. 8 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку боєць загинув.

“Калуська громада висловлює свої співчуття родині загиблого Захисника. У молитві та скорботі схиляємо низько голови. Світла пам’ять та вічна слава Герою Романові Думінкевичу!” – йдеться у дописі.

 

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору