Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Центр Івано-Франківська приймав змагання серед військових та ветеранів

Сьогодні, 5 серпня, в Івано-Франківську відбулися всеукраїнські спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів російсько-української війни. 

Пише Інформатор.

40 учасників із 73 – ветерани війни. Учасники змагалися у трьох видах спорту: веслування на концепті, айрбайк і жим лежачи.

Насправді це дуже корисно з декількох причин. По-перше, це позитивні враження, позитивні емоції. Про що зазвичай можуть говорити в палаті хлопці? Про те, хто як отримав поранення, кому скільки лікуватись. Коли вони опиняються на такому заході, в них позитивні враження, вони можуть обговорити спорт, говорити на теми, не пов’язані з травматичним досвідом. Крім того, це добре, тому що вони відчувають спроможність робити те, що вони любили. Наприклад, вони любили спорт до війни й можуть і далі цим займатись після важких поранень. У них немає відчуття, що те, що вони робили колись, тепер не зможуть робити через певні обмеження. Це є фактором одужання й взагалі надії на повернення до нормального життя“, – розповідає Анна Галущак, психологиня першого добровольчого шпиталю “БРАСС”.

Михайло Калінін, військовослужбовець і ветеран із Маріуполя, брав участь у змаганнях вперше. Спортом, каже, займається все життя, але іншим, здебільшого боксом та кікбоксингом. “Я зустрів своїх товаришів, друзів, своїх маріупольців. Також навчився з лука стріляти, чого ніколи раніше не робив. Дуже приємні враження, взагалі не шкодую, що беру участь“, – каже він. Михайло отримав травму під час оборони Азовсталі й був у російському полоні.

Змагання організували за підтримки першого добровольчого шпиталю “БРАСС”. Сьогоднішній турнір був показовим, а вже восени планують провести відбір до міжнародних змагань.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору