Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Боролися до останнього подиху: Прикарпаття втратило трьох захисників

Роман Мацук, Андрій Галич та Ігор Суботяк захищали нас з вами від ворога.

Розповідає Інформатор.

Роман Мацук

Військовий народився 14 жовтня у 1984 році. Солдат загинув 4 серпня 2023.

Завтра, 10 серпня, о 12:00 у Будинку смутку на вулиці Ребета, 3 розпочнеться прощання із загиблим воїном. О 13:00 полеглого в російсько-українській війні Романа Мацука поховають на Алеї героїв у селі Чукалівка, про це написав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Андрій Галич

Військовий, мешканець села Оболоня, народився 1 травня 1973 року. Він воював у службі радіоелектронної та кіберборотьби. Був старшим лейтенантом. Військовий загинув під час виконання завдання поблизу міста Оріхів Пологівського району Запорізької області.

“Жорстока війна забрала життя ще одного відважного воїна, який пожертвував собою задля майбутнього України і українців. Неможливо підібрати слова співчуття до рідних та близьких Андрія”,йдеться у дописі голови Калуської райдержадміністрації Жанни Табанець.

Ігор Суботяк

7 серпня 2023 року під час ракетного обстрілу росіянами Покровська загинув військовослужбовець з Коломиї. Після влучання першої ракети у житловий будинок він був на місці події. Прийшов на допомогу людям, які опинились у смертельній небезпеці через pociю.

За декілька хвилин ворог кинув другу ракету на Покровськ, повторно обстріляв місце, де тривала рятувальна операція. На превеликий жаль, Ігор отримав поранення, не сумісні із життям.

“Висловлюю щирі співчуття від всієї нашої громади сім’ї та рідним загиблого. Терористи. По-іншому окупантів не назвеш. Підлості та ницості меж немає. Але відплата їх всіх наздожене. У стократ отримають за кожне забране та скалічене життя, за знищені міста, за розбомблені будинки, за все зло, яке вони принесли на нашу землю”, – йдеться у дописі мера Коломиї Богдана Станіславського.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору