Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Які книги можна купити за 50 гривень у Франківську?

9 серпня світ святкує День книголюбів, тому ми вирішили відшукати максимально доступні книги для франківців. Що можна купити за невелику суму коштів – читайте у матеріалі.

Інформатор спочатку намагався віднайти підтримані максимально дешеві книжки, але таких у букіністичних магазинах немає, бо здебільшого там були екземпляри літератури російською мовою.

Михайло Могилянський “Честь. Вбивство”. Цю книгу можна придбати лише за 48 гривень. Про що вона?

“Честь” — один із перших інтелектуальних романів в українській літературі. Складні зіткнення професійного обов’язку й особистісних поривів поглинутої справами людини, фатальні ілюзії наукового вдосконалення світу структурують фабулу цього вершинного твору письменника. Оповідання — про загадковість бажань, непередбачуваність учинків людини і нерозгаданість підсвідомих стихій, що керують нею.

Володимир Сергійчук “Що дала Україна світові”. Це книга про внесок видатних українців у розвиток світової науки, техніки, освіти і культури. Споконвіку Україна була відома як велика житниця, як інтелектуальне й духовне джерело Європи та світу. Коштує вона 45 гривень.

Сергій Домазар “Замок над Водаєм” можна придбати за 45 гривень. Цей видатний роман написано в далекій Австралії. Його автор оповів про неймовірні випробування юної душі в світі війни, жорстокості і наївних ілюзій. Людина може перемогти все, якщо…

Поліна Жеребцова “Тонка сріблиста нить” коштує 54 гривні. Авторка оповідає про дві чеченські війни суворо і несентиментально, і цим проймає до глибин людської тями. От дівчинка школярка приходить з бляшанкою, повною коштовностей, і тихо хвалиться, що брат, ризикуючи життям, приніс дві валізи з ювелірної крамниці. І ризикуючи життям, сивий вчитель мешкає в руїнах великого будинку, де вціліло його житло і де вже не чути рідних голосів… Від голодної смерті рятує розтоплений сніг чи казан юшки, звареної у дворі на багатті, і пошуки харчів у розбомблених будинках, де й можна не помітити “розтяжку”…

Юрій Яновський “Вершники. Чотири шаблі”. Коштує ця книга 33 гривні. Це два романи про битви. Здебільшого підходить для учнів, але буде цікаво й тим, хто не мав цих творів у освітній програмі.

Всі ці книги ми знайшли у відомій книгарні на “стометрівці”. Там ще є ціла полиця різної дешевої літератури, яка продається за низькою ціною, бо була закуплена кілька років тому. Це певною мірою розпродаж.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору