Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На якому етапі ремонт укриття в ліцеї №23: відповідь директора

Сьогодні, 9 серпня, під час щотижневого онлайн-брифінгу очільниця Департаменту освіти і науки Вікторія Дротянко завітала до ліцею №23.

Повідомляє Інформатор.

Микола Дмитрович, директор ліцею №23 розповів, як ідуть роботи в укритті закладу. Ліцей №23 має понад тисячу учнів, тому наявне укриття довелося збільшувати:

В минулому навчальному році ми зробили укриття на 900 учнів, це майже половина учнів, які мали навчатися і навчалися в минулому навчальному році. У зв’язку з тим, що Кабінет міністрів дав постанову, що цього навчального року мають всі учні навчатися очно, ми почали шукати вихід. У нас були приміщення, які, правда, використовуються як склад, їх потрібно було почистити й відповідно підготувати як укриття“.

Наразі тут вже зробили стяжки, побілили стіни й провели каналізаційні труби. Також тут замінять світло й облаштують два туалети, по чотири місця кожен. Микола Дмитрович каже, що важливо зробити витяжку, адже приміщення розраховують на тисячу учнів. Окрім цього ліцей закуповує лавки й проводить інтернет в укриття.

Завдяки допомозі батьків та благодійників, каже директор ліцею, паралельно ремонтують деякі кабінети, а також сходову клітку.

Найбільшою проблемою в укритті, розповідає Микола Дмитрович, є двері, адже щоби вирізати їх, треба розбивати блоки. Роботи планують завершити до 1 вересня.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору