Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Прикарпаття підписало Меморандум про співпрацю із японською префектурою Хіого

Сьогодні, 9 серпня, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук провела онлайн-зустріч із губернатором японської провінції Хіого Мотогіко Саіто. Під час зустрічі очільники адміністрацій підписали Меморандум про співпрацю між Прикарпаттям та префектурою Хіого.

Пише Інформатор.

Губернатор Хіого запевнив, що готовий до співпраці на місцевому рівні. “Ми, як префектура, яка пережила відновлення після землетрусу, розуміємо важливість допомоги і на нашому рівні. Як першу допомогу, ми пропонуємо провести навчання фахівців із протезування та фахівців із психічної допомоги“, – сказав Мотогіко Саіто.

Проте, пояснив губернатор, для проведення навчання потрібна підтримка урядів обох країн. Для цього Івано-Франківська область має звернутися до уряду України й направити запит про допомогу уряду Японії. “Маю надію, що сьогоднішній меморандум стане відправною точкою дружніх стосунків між нашими префектурами”, – додав Мотогіко Саіто.

Світлана Онищук розповіла, що Івано-Франківщина як тилова область прийняла 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Також на Прикарпатті створюють нові шелтери, розширюють геріатричні пансіонати й дитбудинки і забезпечують гуманітарну допомогу для постраждалих від бойових дій. Окрім цього, голова Івано-Франківської ОВА повідомила, що починається робота над новим проєктом “Діти війни”, тож зараз області необхідна підтримка у відновленні приміщення для створення однойменного реабілітаційного центру.

Сам Меморандум декларує партнерство, засноване на основі концепції креативної реконструкції, між Прикарпаттям і Хіого. Стаття друга затверджує готовність Японії прийняти та готувати фахівців із психологічної допомоги, протезування та реабілітації. Також у документі йдеться про потенційні обміни для студентів, а також культурно-мистецькі обміни.

Мотогіко Саіто також зазначив, що наразі збирають комітет, який працюватиме над планом реалізації цього меморандуму. Також для втілення необхідна підтримка урядів України та Японії. Окрім цього, один із реабілітаційних центрів у префектурі готовий вже зараз приймати дітей, яким найбільше необхідна підтримка.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору