Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську знімали короткометражний фільм: подробиці

У Франківську чи не щодня відбуваються різні виставки, презентації творів або кіно. А цього разу не презентували, а знімали фільм. Протягом трьох днів в місті відбувалися зйомки короткометражного ігрового метру. Про що це кіно, і коли чекати прем’єри, детальніше – в матеріалі. 

Дізнався Інформатор.

Режисером стрічки став айтівець Максим Лєрман. Він режисер-початківець, цікавиться мистецтвом і проходить онлайн курси, фінальним завданням яких є створення свого короткометражного фільму:

“Я зараз живу в Івано-Франківську. Спочатку думав, що це буде маленький студентський фільм. Це так і є, але я гадав, що буде ще меншим за масштабом. Коли почав писати сценарій, спала на думку знайома, яка могла б зіграти головну персонажку. Вона також з Франківська”.

Режисер каже, що основними локаціями в фільмі є озеро та парк Шевченка. А сам фільм про дівчинку-атлетку, яка вагається між реалізацією своєї мрії і тиском суспільства:

“Вона мріє про щось інше, ніж те, що зараз робить. Її мучать сумніви про те, чи зможе вона реалізувати омріяне”.

В картині взяв участь актор Роланд Мішко, відомий за ролями у фільмах “Мої думки тихі”, “Секс, інста, ЗНО”, “Чому я живий” та інші. Він зазначає, що завжди цікаво працювати з режисерами-дебютантами і в коротких метрах:

“Я також люблю й студентські роботи. Це все тому, що у мене є простір для експериментів як для актора. Максим дав цю можливість, тому що він ще сам у пошуках. Також в моїй роботі є імпровізація, що теж важливо. Важливу роль відіграв і сценарій, оскільки мені в основному пропонують грати комедійних персонажів. Герой цього фільму — романтик. Я по типажу підходжу, було цікаво зіграти серйозну і моментами драматичну роль”.

Роланд зазначає, що погода і зовнішні чинники тримали знімальну команду в тонусі:

“В 1-ий день пішов дощ, і довелося все різко змінювати й знімати всі інтер’єрі сцени. А в останній день зйомок ми знімали натуру”.

Головна героїня фільму Ірина Сахній вперше спробувала себе в акторській діяльності. Вона повважала цю пропозицію величезною можливістю:

“Проґавити її було би дуже не розумно з мого боку. Це перший фільм, де я одразу була в головній ролі. Я також погодилася на це, оскільки це була співпраця з професіоналами своєї справи. Це був дуже великий обсяг знань під час роботи. Слухаєш поради кожного і це вбираєш в себе. Цей фільм був перший кроком до моєї стежинки в акторство.

Знімальний процес був прекрасний. Він був набагато важчим, ніж я очікувала. Важко уявити, що відбувається під час зйомок повного метру. Однак, наш процес зйомок був злагодженим. Кожен знав свою роботу і допомагав одне одному. З усіма було легко комунікувати. В команді були дуже позитивні люди”

Ірина ділиться, що дуже сумно було прощатися з усією командою.

Продюсер фільму Іван Арабчук каже, що кожен створений україномовний фільм в цей час є великим внеском в розвиток української культури:

“Я вважаю, це потрібно робити завжди, аби створювати нашу автентичність. Українську культуру треба розвивати, не важливо яким чином: ставити виставу, створювати картини, знімати кіно або ж короткий короткий метр. В наше потрібно вкладати душу та сили. Бо з культури твориться нація”.

А коли чекати прем’єру фільму?

Режисер стрічки каже, що наразі картина ще не відзнята повністю. У вересні ще планують декілька знімальних днів:

“Потім місяці 2-3 буде монтаж, кольорокорекція. Ми просто вказуємо великий проміжок часу, аби все встигнути зробити. Це робота, аби вчитися її робити. Головне – процес”.

Інформатор побував на одному із знімальних днів. Показуємо вам ексклюзивні кадри:

До теми: Які книги можна купити за 50 гривень у Франківську?

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору