Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Інтернет-роумінг: як вигідно користуватися інтернетом закордоном?

Повномасштабне вторгнення розділило українські родини. Тепер хтось може бути в українському місті, а хтось із його чи її рідних – закордоном. Саме цей розділ показав, як важливо бути на зв’язку зі своїми рідними, де б вони не були.

Однак Інформатор знає одне з вигідних рішень цієї проблеми.

Почути голос або побачити обличчя рідної людини – те, що зігріє навіть поміж тисячі кілометрів. Однак знаходячись закордоном тарифи на інтернет не є привабливими. Роумінг досить дорогий, коштує похвилинно і відрізняється в країнах.

Українські оператори зв’язку щодня вдосконалюються і впроваджують вигідні умови для того, аби ви могли телефонувати закордоном і не переплачувати надто великі кошти. До прикладу, такі тарифи Київстар за кордоном.

Мобільний оператор пропонує за 1500 грн придбати 800 бонусів. Кожен бонус – це 1 гривня. Відповідно на кожний мегабайт інтернету зніматиме 0,1 бонусів. Кожна хвилина та смс – це 1 бонус. Цей пакет діє протягом 30 днів, а невикористані бонуси анулюються після закінчення терміну. До прикладу, за цей пакет ви отримуєте 800 хвилин на дзвінки чи 8 гігабайт інтернету.

А скільки б це коштувало за звичайних умов?

Наприклад, будучі в Польщі і не користуючись Простим роумінгом, ви б заплатили 3175 гривень за 5 000 мб інтернету, 250 хвилин зв’язку і 50 смс. А з цією послугою вартість становитиме 1500 грн. Тобто заощадження вдвічі.

Однак, від цього мобільного оператора є ще безліміт на певні додатки у роумінгу:

  • Telegram, Facebook messenger, Viber, WhatsApp — для текстових повідомлень та аудіодзвінків.
  • Booking та AirBnB — для бронювання та оренди житла по всьому світу.
  • Skyscanner і Tickets.ua — для пошуку і бронювання авіаквитків.
  • Google Maps та Apple Maps — подивитися карту, щоб знайти дорогу в будь-якому куточку світу.
  • Мій Київстар – переглянути витрати та поповнити рахунок.

Тобто 8 гігабайтів ви використовуватимете, наприклад, для перегляду фільмів чи відеодзвінків рідним.

Однак важливо розуміти те, що такі умови надаються виключно за користування офіційними додатками. Також ви повинні перебувати у країнах 1 або 2 зони.

А що це за зони?

В такі зони об’єднані країни, в яких діють однакові тарифи. Наприклад, в Польщі та Єгипті 10 хвилин зв’язку коштує 25 грн. Ці дві країни знаходяться в 1-ій тарифній зоні.

1 тарифна зона: Австрія, Азербайджан, Албанія, Бельгія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Велика Британія, Вірменія, Гренландія, Греція, Грузія (крім Абхазії та Південної Осетії), Данія, Єгипет, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія (включаючи Канарські о-ви та Гібралтар, о. Ібіца), Італія (включаючи Сан-Марино та Ватикан), Йорданія, Казахстан, Канада, Кіпр (крім Північного Кіпру), Киргизстан, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Палестина, Північна Македонія, Польща, Португалія (включаючи Азорські о-ви та о.Мадейра), Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, США (включаючи Гавайські острови та Віргінські острови), Таджикистан, Туреччина, Угорщина, Узбекистан, Фарерські острови, Фінляндія (включаючи Аландські острови), Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Шрі-Ланка, Естонія, Японія.

2 тарифна зона: Австралія, Алжир, Ангілья, Андорра, Антигуа і Барбуда, Аргентина, Аруба, Афганістан, Бангладеш, Барбадос, Бахрейн, Бермудські острови, Бразилія, В’єтнам, Гаїті, Гаяна, Гваделупа, Гватемала, Гонконг, Гренада, Демократична Республіка Конго, Домініка, Домініканська Республіка, Еквадор, Індія, Індонезія (включно з Балі), Ірак, Кабо-Верде, Кайманові острови, Камбоджа, Катар, Кенія, Китай, Кот-д’Івуар, Колумбія, Коста-Рика, Кувейт, Ліберія, Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Малайзія, Малі, Макао, Марокко, Мартиніка (включаючи Сен-Бартелемі, Сен-Мартен), Мексика, Монголія, М’янма, Непал, Нігерія, Нікарагуа, Нова Зеландія, Об’єднані Арабські Емірати, Оман, острови Теркс і Кайкос, Панама, Пакистан, Парагвай, Папуа-Нова Гвінея, Перу, Південна Корея, Південно-Африканська Республіка (ПАР), Пуерто-Рико, Сальвадор, Самоа, Саудівська Аравія, Сент-Вінсент та Гренадини, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Сінгапур, Судан, Тайвань, Таїланд, Танзанія (включаючи о. Занзібар), Тонга, Тринідад та Тобаго, Туніс, Уругвай, Фіджі, Філіппіни, Французька Гвіана, Чилі, Ямайка.

Таким чином, інтернет закордоном стає більш доступним, ніж за звичайних умов.

А навіщо взагалі мобільний інтернет, якщо є wi-fi?

Без інтернет-роумінгу ви залежатимете від wi-fi і шукатимете його в кожному приміщенні. Крім цього, безкоштовний інтернет не є всюди. А з мобільними даними ви матимете зв’язок майже всією територією будь-якої країни.

Обирайте вигідні умови для спілкування та зберігайте власні заощадження.

З питань реклами звертайтесь на електронну адресу informator.ivanofrankivsk@gmail.com

або за телефоном +38 (096) 989 60 87.

Нагору