Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Як можна зняти готівку з банківської картки

Наскільки б не були зручними безготівкові розрахунки, все одно поки неможливо уявити наше життя взагалі без “паперових” коштів. Якщо вас цікавлять варіанти того,як зняти гроші з картки, то для цього передбачено кілька основних способів. Деякі з них є класичними, такі як банкомат або відвідання відділення вашого банку, а крім цього – це можна зробити на касі магазину. Детальніше по кожному із них – нижче у статті.

Розповідає Інформатор.

Каса банку

Один із найбільш сталих на ринку способів отримати готівку – зняти її в касі банку. Це все ще дієвий, але не найзручніший спосіб, адже вам доведеться вистояти чергу, а також добиратися до найближчого відділення вашого банку. У деяких ситуаціях клієнтам фінансової установи все одно доводиться користуватися касами, найчастіше тоді, коли йдеться про великі суми чи іноземну валюту.

Банкомат

Банкомат – це ще один класичний спосіб отримати готівку, який все ще має чималий попит серед користувачів. І це не дивно, адже багато українських банків (особливо найбільших) подбали про наявність розгалужених систем банкоматів у великих і не тільки містах України.

«Готівка на касі»

Послуга «Готівка на касі» – це новий спосіб отримати гроші з рахунку, який пропонує для своїх клієнтів компанія Mastercard. Щоб зняти готівку таким способом, для початку потрібно перевірити, чи підтримує торгова точка цей сервіс. Якщо так, то для зняття коштів спочатку повідомте касира, що збираєтеся зняти гроші. Скажіть бажану суму для отримання. Далі у вас буде кілька варіантів скористатися сервісом:

  • За допомогою безконтактної банківської картки.
  • За допомогою смартфона або іншого гаджета із NFC-чипом, якщо ви налаштували сервіси Apple Pay чи Google Pay.

Як бачите, технологія послуги повторює звичайний безконтактний платіж. За допомогою картки, смартфона або смарт-годинника ви встановлюєте зв’язок з терміналом, підносячи його на невеликий радіус. При цьому транзакція максимально захищена, оскільки передача даних відбувається за технологією токенізації – коли дані картки замінюються унікальним цифровим кодом – токеном. Через це треті особи отримати таку інформацію не можуть.

Для підтвердження транзакції потрібно ввести PIN-код, або ж скористатися технологіями Touch/Face ID.

«Готівка на касі» – це зручна послуга, яка доступна в понад 10 000 торгових точок в Україні. Це різноманітні супермаркети, магазини, АЗК, аптеки та інші заклади. Зі списком всіх партнерів Мастеркард ви можете ознайомитися на офіційному сайті компанії. Якщо ви раніше користувалися безконтактними платежами, опанувати цю послугу буде легко.

«Готівка на касі» – це ідеальний спосіб зекономити час та отримати кошти тоді, коли ви просто купуєте продукти або заправляєте бензином власну автівку.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Потрібна реклама? Звертайтеся за номером: +380969896087

Нагору