Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Укриття в багатоповерхівках Франківська матимуть електричні замки

Для укриттів у житлових будинках Івано-Франківська закуплять електричні замки.

Повідомляє Інформатор.

Таким чином такі замки матимуть 96 укриттів. Вартість одного замка — у межах 10 тисяч гривень.

“В укриттях житлового фонду має бути відчинене укриття або ж цілодобовий доступ. Є такі моменти, коли під час повітряної тривоги мешканці будинку зачинили укриття і ключ не можуть знайти, і певний період часу воно є закритим. Ми опрацювали це питання, вивчили його і зараз будемо на ці всі 96 укриттів через наш “Комфортний дім” закуповувати електричні замки, на які під час тривоги буде приходити сигнал, і двері автоматично відкриватимуться”, – розповів на брифінгу заступник міського голови Руслан Гайда.

Нагадаємо, у Франківську 19 сховищ, 3 протирадіаційні укриття. Вони захищають від зброї масового знищення, радіації, звичайних озброєнь. Також 209 найпростіших укриттів, 96 з них – у житлових будинках.

З мешканцями вказаних 96 будинків провели збори, де були присутні представники ДСНС та поліції. Акти готовності складені щодо 96 укриттів.

“Реагуємо на ті виклики, які стоять. Є безхатьки, які в укриттях проводять певний час, захаращують. Також люди можуть викинути і сміття в підвальне приміщення. Після того, як люди нам телефонують, чи пишуть, ми приїжджаємо, наводимо порядок”, – каже Руслан Гайда.

Де знаходяться укриття, можна переглянути на мапі. Нові укриття збудують у 28 будинках.

Також Руслан Гайда повідомив, що цього року на укриття коштів ще не виділяли, однак виділять – на санітарне прибирання і вищезгадані замки.

До теми: Зачинені під час тривоги. Перевірка укриттів на Каскаді і Позитроні.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору