Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Де ховатися від радіації у Франківську? | огляд укриттів

Якщо рівень радіації підніметься до небезпечного рівня, то франківцям потрібно буде спуститися в спеціальні укриття. Під час повітряної тривоги ми перевірили сховища, що знаходяться у самому центрі міста.

Інформатор розповідає.

Спеціальне протирадіаційне укриття знаходиться у будівлі “Укрпошти” за адресою вулиця Січових стрільців, 13а. Тут багато кімнат, в яких можна перечекати повітряну тривогу та, за даними карти сховищ, вижити, якщо буде загроза від високої радіації. Укриття обладнане туалетом, але один з унітазів не функціонує, запасним виходом і простим медкабінетом. У сховищі є вода та включене радіо, за допомогою якого можна дізнатися ситуацію на поверхні. Під час повітряної тривоги тут нікого з містян не було.

Протирадіаційне укриття також є і в корпусі Івано-Франківського національного медичного університету за адресою вулиця Галицька, 2. Сьогодні, 17 серпня, під час повітряної тривоги тут було до десятка містян з дітьми. Сховище має питну воду, місця для сидіння та запасний вихід, який веде у внутрішній двір навчального закладу. В цьому укритті досить волого і місцями стіни покрилися плямами, вбиральні тут немає.

До теми: На карті є, по факту — не існує. Яка ситуація з укриттями в центрі Франківська?

Останнім ми перевірили сховище у Стоматологічному корпусі Івано-Франківського національного медичного універу. Воно знаходиться за адресою вулиця Грушевського, 2. Це просте укриття, в якому є питна вода, медикаменти, місця для сидіння і запасний вихід. Вбиральня лише у корпусі вгорі, під час тривоги людей тут не було.

Анна Сірик

Юлія Равлюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору