Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

У Франківську зменшили кількість укриттів у житлових будинках

В Івано-Франківську стало менше укриттів у багатоповерхівках. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на коментар міського голови Руслана Марцінківа. Мер розповів в ефірі однієї з радіостанцій про стан укриття.

“Щодо укриттів, то робимо передусім підготовку в навчальних закладах – школах, дитсадках, позашкільних начальних закладах. Максимально завершуємо роботи там, де ще не завершили. Для того, щоб всі діти вчилися у звичному режимі, але з повною безпекою. Далі перевіряємо ті укриття, які знаходяться в різних організаціях – комунальної та приватної власності. Найбільша проблема зараз з підвалами житлових будинків. Тому прийняли рішення про те, що нехай таких укриттів буде менше, але вони дійсно будуть нормальними“, – сказав міський голова.

Крім того, у новобудовах міста буде ще 28 укриттів.

Нагадаємо, місто закупить електричні замки для укриттів. Вони будуть автоматично відкриватися під час повітряної тривоги.

“В укриттях житлового фонду має бути відчинене укриття або ж цілодобовий доступ. Є такі моменти, коли під час повітряної тривоги мешканці будинку зачинили укриття і ключ не можуть знайти, і певний період часу воно є закритим. Ми опрацювали це питання, вивчили його і зараз будемо на ці всі 96 укриттів через наш “Комфортний дім” закуповувати електричні замки, на які під час тривоги буде приходити сигнал, і двері автоматично відкриватимуться”, – розповів заступник міського голови Руслан Гайда.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору