Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Прикарпатці постачали наркотики в СІЗО – маскували в мандаринах

На Прикарпатті викрили злочинну групу, яка керувала наркотрафіком у СІЗО.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Наркотики до СІЗО постачав 38-річний чоловік, так званий “смотрящий за общаком”. Більшість злочинців вже були засуджені за зберігання та розповсюдження наркотиків і майнові злочини.

Виконавці на волі маскували наркотики у товарах загального вжитку та приносили до СІЗО як передачі засудженим. Після отримання пакунків учасники злочинної групи розповсюджували їх серед утриманців.

Протягом квітня-липня цього року правоохоронці задокументували 7 епізодів передачі наркотиків до слідчого ізолятора, зокрема, у мандаринах. У продуктах харчування знайшли бупренорфін, що викликає опіоїдну залежність.

Поліцейські спільно із працівниками УСБУ в Івано-Франківській області, оперативниками виправної установи та за силової підтримки спецпризначенців обласної поліції провели 5 санкціонованих обшуків у камерах СІЗО та за місцем проживання інших фігурантів. Вилучили наркотики (“солі”, “ксанекс”, “марки”) та саморобні пристрої для їх вживання, шприци з рідиною, таблетки бупренорфіну, мобільні телефони, банківські карти, а також “чорнові” записи.

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області чотирьом людям — співорганізаторам злочинної діяльності й основним виконавцям — повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України з кваліфікуючою ознакою «вчинене організованою групою».

Двох виконавців правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, судом їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За незаконне придбання та збут заборонених речовин організатору каналу постачання наркотиків та ще одному фігуранту планується оголошення підозри найближчим часом.

До теми: Колаборантку з Куп’янська зловили в Івано-Франківську: як вона тут опинилася?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору