Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Молоді амбасадор(к)и розмаїття”: у Франківську презентували проєкти змін у громадах

Сьогодні, 22 серпня, в Івано-Франківську відбулася презентація результатів програми “Молоді амбасадор(к)и розмаїття”, яку організувала громадська організація “СТАН”.

Розповідає Інформатор.

Під час програми учасники розробляли власні проєкти в чотирьох напрямках: деколонізація, екологія, мистецтво, фемінізм і права ЛГБТКІ+ людей. Вони пройшли серію майстер-класів, подорожували Україною й спілкувалися між собою.

Два проєкти стосуються Прикарпаття. Перший — “Театр тіней: “Найменшим про важливе” від активістів із Бурштина. Це вистава про важливість інклюзії, показана в різних містах. Другий — група з Калуша створила серію подкастів про рідне місто та його мешканців.

Дійсно було важко вибрати, було важко сказати комусь “ні”. Тим більше, яке яскраве відчуття перемоги було тоді, коли ми дивилися, як вони починають реалізовуватися. Всі проєкти, які були подані й реалізовані — це успіх“, — каже Катя, асистентка проєкту.

Яна Малига, фасилітаторка й тренерка, каже, що готували амбасадорів, які можуть вплинути на розвиток нашої країни. За рік роботи проєкт охопив 267 молодих амбасадорів та амбасадорок, які вже впроваджують свої зміни. Наразі вже втілено 12 проєктів, як спрямованих на окремі громади, так і ті, які об’єднували кілька областей.

Це проєкти, які допомагали зорієнтуватися молоді в сучасному світі, стати більш допоміжними собі, в своїх громадах і в тому, що вони можуть змінювати країну на краще, залишаючись у цій країні“, — ділиться Яна Малига.

Ті проєкти, які організовуються, вони мали на меті саме представлення якогось напрямку або двох, щоби познайомити людей із тим, що це не просто суха статистика або теорія, що це набагато цікавіше і кожна людина може змінювати в цих напрямках своє майбутнє й долучати до цього своїх родичів, знайомих або інших молодих активістів, яких у нашій країні є дуже багато“, — каже фасилітаторка.

Читайте також: Видовищна авторська легенда про Олексу Довбуша: огляд на фільм “Довбуш”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору