Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У парку Чернівців демонтують пам’ятник на могилі радянських офіцерів – останки перепоховають

У парку Шевченка Чернівців демонтують пам’ятник та заберуть останки з братської могили генералів і старших офіцерів радянської армії.

Повідомляє Інформатор.

“Пам’ятник демонтуємо, а тіла ексгумуємо та перепоховаємо на кладовищі, що на Зеленій. Парк для відпочинку, а не поховань. Погоджуєтеся?”, – йдеться у дописі Чернівецької міської ради.

На місці місці планують створити новий громадський простір для відпочинку.

Буде виконувати ексгумацію і перепоховання спеціалізоване підприємство “Пам’ять” Івано-Франківської обласної ради.

“Чернівці один з перших в Україні обласних центрів позбудеться московського комуністичного маркеру, що десятиліттями отруював свідомість українського народу, прикриваючи і виправдовуючи геноциди-голодомори проти українців, масові репресії, гулаги, де замордовано незміряне число українців. І при цьому московський окупант цинічно називав себе “освободітєлєм”, а війну між совєтським і німецьким тираном, де цілеспрямовано вбито мільйони українців – “вєлікой отєчєствєной”, – каже директор підприємства “Пам’ять”.

Відомо, що згаданий пам’ятник становили у парку у 1969 році, тоді там поховали 6 радянських офіцерів, серед них Лаврентій Волошин та Федір Бобров. Це місце їхнього перепоховання, бо вони загинули за кордоном.

Лаврентій Волошин – радянський військовий розвідник, народився на Київщині. Служив з 1920 року. Федір Бобров – генерал-майор, радянський військовий Другої світової війни. Народився у Вітебській області.

Відомо, що Волошин мав антиукраїнську позицію – боровся з бандформуваннями на Правобережній Україні. Йде мова про Український національний рух. І Волошин, і Бобров були учасниками так званої громадянської війни в Росії.

Софія Сіренко

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору