Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Майже 69 млн грн. Яка вартість вживаного транспорту, що від завтра курсуватиме Франківськом

Уже завтра, 4 вересня, на вулиці Івано-Франківська виїдуть нещодавно закуплені автобуси та тролейбуси. Яка їхня вартість?

Повідомляє Інформатор.

Так, дорогами міста курсуватимуть вісім комунальних автобусів, закуплених у Польщі. Це “Соляріс” Урбіно 12 2016-го року випуску, з пробігом від 16000 до 190 тисяч км. Тут є кондиціонери, трапи для зручності пересування людей з інвалідністю, батьків з візочками.

Зі слів директора КП “Електроавтотрансу” Віталія Голутяка, в автобусах повністю замінили фільтри, мастила, генератори, ремені.

Згідно з тендерною документацією, вартість автобусів – 62 880 000,00 грн. Відповідно, ціна за одиницю – 7 860 000,00 грн. Договір з ТОВ “Сучасні вантажівки” підписали 18 липня.

За даними “YouControl” фірма “Сучасні вантажівки “належить до “Групи родини Мещаніних”. Ключовими у групі є Євгеній та Ольга Мещаніни.
Компанії групи працюють в різних сферах: торгівля автомобілями, нерухомість, будівництво, транспорт. Головний актив групи: автомобільний холдинг АВТЕК – офіційний дилер вантажних автомобілів та спецтехніки FORD TRUCKS, МАЗ, VOLAT, працює в сфері продажу автомобілів, автобусів, різноманітної спецтехніки та запчастин, надає гарантійне та після гарантійне обслуговування на офіційних сервісних станціях по всій Україні.

Чому підприємство закупило самі вживані автобуси, пояснення ТУТ.

Фото: пресслужба міського голови. 

Відомо також, що нові автобуси будуть курсувати на маршруті № 29. Він їздитиме по вулицях Федьковича, Пасічній, Галицькій, Довгій, Короля Данила, Гурика, Мазепи, Довженка, Петлюри, Коновальця, Січових Стрільців.

Від завтра також курсуватиме тролейбусний маршрут № 8. Він їздить по Мазепи (кільце), вулицею Гурика, Південним Бульваром, Північним Бульваром, Галицькою, Дністровською, Василіянок, Незалежності, Юності. Тобто, сполучає Мазепи та Юності.

На порталі публічних закупівель “Прозорро” вартість трьох тролейбусів “Volvo” – 6 млн грн. Відповідно, вартість одного – 2 млн грн.

У тендері перемогло ТОВ “Ваш транспортний партнер” – єдиний учасник.

За даними “YouControl” фірма-переможець зареєстрована у Франківську у 2017 році. Розмір статутного капіталу – 1 000 грн, що є недостатньо. Кількість видів діяльності – 15. Керівником є Попадин Богдан Євгенович.

Договір з компанією уклали 25 липня 2023 року. Ці тролейбуси – низькопідлогові, вони уже були у використанні.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору