Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Готуємо борщ на свинячих ребрах. Яка його вартість в Івано-Франківську

9 вересня в Україні відзначають День борщу. Ми вирішили дізнатися, яка вартість борщового набору в Івано-Франківську?

Повідомляє Інформатор.

Аби зготувати борщ, нам знадобляться буряк, морква, цибуля, заправка або ж томатна паста, капуста, картопля, олія. Якщо любите борщ з м’ясом до цього набору слід додати свинячі ребра.

Картоплю можна придбати у межах 10 – 11 грн за кг, вартість буряка – 9 грн за кг, морква вартує 9 – 14 грн, цибуля – 12 – 13 грн., капуста – 8 – 10 грн,  червоний перець – 72 грн.

До борщу також можна додавати помідори, вони вартують 19 – 37 грн залежно від сорту.

Сіль вартує в межах 19 грн за 1 кг. Свинячі ребра у “Сільпо” вартують 15, 40 за 100 г., томатна паста – 25.40 грн. Олію, наприклад, “Олейну” можна придбати за 59.86 в “АТБ”.

Якщо ви полюбляєте заправки – її ціна 30,99 грн. зі знижкою.

Борщ на свинячих ребрах, рецепт Клопотенка

Нам потрібно: 500 г свинячих реберець, 3-4 картоплі, 2 буряки, 2 томати, 1 цибуля, 1-2 моркви, ¼ качана капусти, ¼ коріння селери, 2 копчені груші, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, 1 головка часнику, 1 солодкий перець, 200 мл томатного соку, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. томатної пасти, сіль — на смак.

Свинячі ребра слід запекти в духовці. Для цього її слід розіграти до 200 градусів. Ребра помийте, почистьте від плівок. Вони повинні запікатися запікатися 30 хвилин. Тим часом помийте селеру та моркву, наріжте довільно. Половину цибулі слід відрізати. Готові ребра ставимо до каструлі, заливаємо 3 літрами води, додаємо селеру, моркву та половину нечищеної цибулі. Варити 30 хвилин.

Переходимо до засмажки. Солодкий перець ріжемо кубиками. Помідори (дві) та цибулю (другу половину) ріжемо дрібними кубиками. Перець, помідори, цибулю ставимо на розігріту з вершковим маслом (чи олією) пательню. Додаємо 200 мл томатного соку та 2 ст. л. томатної пасти, тушкуємо ще 5-7 хвилин.  Далі тремо буряк і додаємо його до пательні. Тушкуємо ще 3-4 хвилини.

Беремо другий буряк і вичавлюємо з нього сік або ж тремо на дрібній терці. Додаємо у каструлю, а також 3 горошини духмяного перцю, 2 лаврових листки, сіль. Нарізаємо картоплю і кладемо у каструлю. Туди ж йде засмажка. Додаємо головку часника, розрізавши її навпіл. Капусту (¼ качана) нашаткуйте та відставте. За рецептом додаємо 1-2 цілі копчені або в’ялені груші. Наступною додаємо у каструлю капусту. 5 хв – і борщ готовий.

Більше рецептів борщів читайте за посиланням.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору