Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Неймовірний успіх. Франківські таеквондисти привезли з чемпіонату світу шість золотих медалей

Франківці успішно виступили у складі збірної Україні на чемпіонаті світу з таеквондо. Про свої досягнення вони розповіли сьогодні, 13 вересня, на пресконференції. 

Повідомляє Інформатор.

Минулий чемпіонат світу пройшов чотири роки тому, ще у доковідний час. Цього разу змагання відбулися з 3 по 10 вересня в місті Тампере. Українці виступили дуже успішно.

“Ми здобули 10 “золотих” медалей, три “срібні” і вісім “бронзових”, що допомогло нам здобути друге загальнокомандне місце. Ми поступилися румунам, у яких 12 “золотих” медалей. Наш результат неймовірно високий, але він закономірний, тому що спортсмени були надзвичайно мотивованими. Зі всіх боків була допомога”, – каже тренер Олег Соловей.

В індивідуальному заліку у своїх вагових категоріях “золото” здобули тільки прикарпатці – а шість нагород. Решту золотих медалей здобули у командних змаганнях.

Артур Кузьмін виступав в особистому спарингу у дорослій віковій категорії до 87 кг і провів п’ять надважких поєдинків. Він змагався зі спортсменами з Аргентини, Польщі, Шотландії, Ірландії, Нової Зеландії. Батько Артура воює у лавах ЗСУ.

“Це передусім заради батька, він хотів, аби я  досягнув таких висот у цьому спорті. Також моє бажання – прославляти Україну. Момент, коли ти на п’єдесталі, не передати словами. відчуття переповнюють тебе зсередини”, – ділиться він. І додає, страху перед суперниками в нього не було, навпаки – це вони мають боятися його.

Після минулого чемпіонату Європи спортсмени відпочили і стали посилено тренуватися.

Спортсменка Анна Сірокваша здобула золото та бронзу. У дівчини було п’ять поєдинків. На чемпіонаті світу вона вперше.

“На мою думку найважчим був перший поєдинок, тому що ти тільки виходиш на змагання, у колію. Атмосфера змагань була неймовірною”, – каже вона.

Кіра Чекіс виборола три “золота” та одну “бронзу”. Дівчина задоволена своєю роботою, і як готувалася, виступила.

“Це мій перший чемпіонат світу. Я не хотіла їхати без медалі, знала, що візьму перше. Була впевнена, бо добре готувалася”, – додає вона.

Спортсмени наголошують, на чемпіонаті Україну всі спортсмени підтримували.

Читайте також: Франківські таеквондисти привезли нагороди з Кубку Європи

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору