Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Маленька франківка збирає сотні тисяч на дрони, декламуючи вірші

4-класниця з Івано-Франківська Христина Гарасимчук долучається до перемоги і допомагає нашим захисникам. Минулого тижня вона передала Спілці волонтерів Прикарпаття 100 тис. грн. 

Повідомляє Інформатор.

Христина, учениця ліцею № 25, збирає кошти, декламуючи вірші. Її з мамою запросили на сьогоднішній брифінг міського голови.

“Я бачила роботу мами, тата і бабусі, і моєму маленькому сердечку теж захотілося чимось допомогти нашим захисникам. Щоб вони не гинули в тяжкому бою”, – каже вона.

Дитина показала присутнім малюнок, який вона намалювала у перший день війни. Ці хвильки означають, що нас з усіх боків оточили, але наша Україна ніколи не здасться, пояснює дівчинка.

“Я пишаюся, що такі діти є в нас. У них забрали дитинство, але вони розуміють, що треба бути одним єдиним цілим. Христинка залучила всіх свої друзів. Вона допомагала мені з поїздкою на фронт, вона бачить, як тяжко. Вона почала вчити патріотичні вірші – Тараса Шевченка, Лесі Українки. Я знімала відео, вони розказувала вірші. Ми поширювали це у мережі. Ми з нею написали декілька віршів – дрони, повітряну тривогу. Її підтримують друзі, сусіди, знайомі з-за кордону”. 

Кошти, зібрані з читання віршів, сім’я передає на дрони. Кожну “пташку” дівчинка називає. 100 тис. грн дитина може зібрати за місяць.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору