Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківськ зараз у сотні разів доступніший, ніж 10 років тому – Михайло Смушак

Про організацію доступного середовища говорили сьогодні, 18 вересня, на брифінгу міського голови.

Повідомляє Інформатор.

Доступність – універсальний дизайн середовища, яке має бути доступним для всіх, розповів заступник міського голови Михайло Смушак.

“Івано-Франківськ 2023 року – точно доступніший за Івано-Франківськ 2022 року, і в сотні разів став більш доступним і зручним у порівнянні з тим, яким він був 10 років тому. З кожним обʼєктом, який ми капітально ремонтуємо, наше місто стає доступнішим”, – каже він.

Як приклад Михайло Смушак навів вулицю Тринітарську, Галицьку, Сотника Мартинця та інші обʼєкти, які облаштували цього року. В усіх дворах, які ремонтуються, враховується доступність. З його слів, ще 12 років тому так ремонти не робили. Однак ще багато обʼєктів у місті потребують реконструкції. Це впирається у кошти, до того ж у країні зараз війна. Найбільш критичних обʼєктів, які потребують пониження, – 163.

“Виправляються точково проблеми на вулицях, де не потрібно та/або ми не маємо можливості проводити ремонт комплексний. Цього року, запланували понад сотню таких точкових обʼєктів по доступності”, – каже Михайло Смушак.

До теми: У Франківську облаштують 100 пішохідних переходів з пониженнями

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору