Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Віддали своє життя за нас. Прикарпаття втратило 6 захисників

Військові до останнього подиху захищали свою державу, землю, свій народ. 

Інформатор висловлює свої співчуття сім’ям та близьким загиблих.

Мамедов Рустам Шахвалад Огли

Військовий народився 9 травня 1991 року. Він загинув 16 вересня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу точки евакуації поблизу міста Бахмут, Донецької області.

“Висловлюємо слова глибокого співчуття матері Рустама – Пилипченко Ганні Андріївні, депутату 8 скликання Яблунівської сільської ради Миколі Пилипченку та всій родині з приводу непоправної втрати дорогого сина, брата. Вічна і світла пам’ять Герою Сил рідним, щоб пережити гірку втрату…”, – повідомила звістку голова Яблунівської громади Вікторія Сім’ячко.

Завтра, 22 вересня, на площі міста Прилуки біля собору Різдва Пресвятої Богородиці буде проведено відспівування за загиблим Героєм. Початок о 10:00.

Опісля кортеж вирушить до села Ковтунівка, до місця проживання загиблого Рустама, потім із дому траурний кортеж вирушить на цвинтар. Місцевих просять зустрітити військового живим коридором об 11:00.

Василь Чигура

Військовому було 52 роки та він жив у Калуші. Прикарпатець на війні служив молодшим інспектором прикордонної служби. 18 вересня 2023 року помер внаслідок хвороби.

“Василь Дмитрович з честю ніс військову службу у відділенні інспекторів прикордонної служби прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Та важка хвороба забрала життя хороброго воїна, люблячого батька та сина, вірного побратима й друга. У листі від керівництва служби висловлено подяку воїну за мужність, відданість, надійність. У шані та скорботі сьогодні схилили голови й мешканці громади, які прийшли попрощатися та провести в останню путь нашого Героя”, – розповіли в дописі Калуської міськради.

Олег Андрусів

Молодший сержант народився у 1978 році в селі Боднарів. Військовий служив старшим стрільцем-оператором стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини.

Під час виконання бойового завдання у Донецькій області отримав поранення. 18 вересня 2023 року помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

Про загибель повідомила  голова Калуської районної військової адміністрації Жанна Табанець.

Іван Бундзяк

Військовий народився 8 липня 1995 року у селі Глушків, Городенківщина. Він загинув 18 вересня 2023 року в ході виконання бойового завдання. Його життя обірвалось внаслідок ворожого мінометного обстрілу біля населеного пункту Новопрокопівка, Запорізької області.

“Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. Сумуємо разом із Вами, підтримуємо в годину скорботи. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Схиляємо голову в глибокій скорботі”,йдеться у дописі Городенківської громади.

Любомир Бойчук

Військовий з Коломиї загинув 19 вересня під час несення служби. Він був стрільцем охорони 433 бази зберігання озброєння і техніки. Чоловіка призвали до армії у жовтні 2020 року.

“Від всієї громади висловлюю співчуття сім’ї, рідним та близьким померлого. Вічна йому пам’ять. Нехай спочиває з Богом”,написав у соцмережах мер Коломиї Богдан Станіславський.

Чин похорону відбудеться завтра, 22 вересня, о 10:00 у ритуальній кімнаті “Благочестя” ( вулиця Драгоманова, 3). Поховають військового у селі Велика Кам’янка.

Олександр Шарий

Військовий з Коломиї служив у Повітряних силах України. Він загинув під час несення служби.

“Співчуваю рідним та близьким із цією гіркою та непоправною втратою. Нехай воїн спочиває з Богом. Вічна пам’ять та честь Олександру Шарому!”йдеться у дописі мера Коломиї Богдана Станіславського.

Завтра, 22 вересня о 11:00 до Коломиї прибуде скорботний кортеж із тілом військового. Він буде рухатись до Церкви священномученика Йосафата. Містян просять зустріти Героя.

Парастас відбудеться завтра о 18 годині в Церкві священномученика Йосафата. Похорон розпочнеться 23 вересня об 11 годині. Поховають військового на міському кладовищі. 22 вересня оголошено Днем жалоби за обома військовими, які загинули на війну.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору