Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Добровольці, які захищали країну з 2014 до 2018 року, зможуть отримати посвідчення УБД в Івано-Франківську: подробиці

Добровольці, які захищали країну з 2014 до 2018 року, зможуть отримати посвідчення УБД в Івано-Франківську: подробиці

Сьогодні, 25 вересня, відбувся брифінг в міській раді. На ньому обговорювали питання про отримання посвідчення Учасника бойових дій військовим, які захищали Україну з 2014 до 2018 року й були  у складі добровольчих формувань.

Пише Інформатор.

Директор Департаменту адміністративних послуг Івано-Франківська Богдан Питель розповів, що наразі ЦНАП міста працює з Міністерством у справах ветеранів для запровадження такої можливості захисникам.

Захисник звертатиметься до ЦНАПу міста, фахівці готуватимуть пакет документів, відправлятимуть їх в Міністерство і отримуватимуть посвідчення, яке передаватимуть військовому.

Крім того планується створення окремого простору для ветеранів, щоб воїни, які звертаються за допомогою, могли оперативно вирішувати всі питання та отирмували необхідну інформацію.

“Така практика зараз у нас є, коли наші захисники та захисниці звертаються за отриманням різних видів допомоги, то адміністратор ЦНАПу інформує про те, які ще можна оформити послуги. Чи це допомога на житлово-комунальні послуги (3000 гривень), чи це на амуніцію (20 000 гривень), чи це поранення-контузія (10 000 гривень) чи до річниці війни”, – прокоментував Богдан Питель.

Інформатор повідомлятиме про подальші деталі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору