Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Провозив у шлунку кокаїн вартістю в три з половиною мільйони гривень: СБУ затримали наркодилера

Провозив у шлунку кокаїн вартістю в три з половиною мільйони гривень: СБУ затримали наркодилера

Один з латиноамериканських наркокартелів намагався налагодити міжнародний канал, для нелегальної доставки кокаїну в Україну. Служба безпеки затримала дилерів.

Пише Інформатор, покликаючись на СБУ.

Особи налагодили маршрут транзитом через декілька європейських країн. Згодом наркотики потрапляли до Одеси і продавалися в країні.

Таким чином, учасники заробляли на цьому мільйони.

“Для прихованого перевезення «товару» через кордон зловмисники запаковували його у спеціальні капсули, а потім їх ковтали. За один раз наркокур’єр міг переправити у власному шлунку до пів кілограма кокаїну на майже 3,5 млн у гривневому еквіваленті”, – додали в Службі безпеки України.

Слідство встановило, що такий спосіб заробітку організувала редставниця криміналітету Сумщини разом із спільником, який виїхав до однієї з країн Латинської Америки.

В тій країні особа співпрацювала з місцевими наркоторговцям. Чоловік купував кокаїн у них та переправляв його своїм спільникам в Україну. Зокрема, мешканець Одеси отримував контрабандний «товар» та в подальшому підшукував наркодилерів.

“Для перевезення наркотиків із-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур’єрів, які отримували свій «відсоток» з кожної партії «товару». Таких «перевізників» підшукували серед осіб, що звільнялись від призову і могли вільно перетинати кордон”, – розповіли фахівці.

Співробітники СБУ затримали на митному посту одного з учасників наркоугруповання, який в собі та у власних речах намагався завезти в Україну майже пів кілограма кокаїну.

Згодом викрили організаторку наркотрафіку та її спільника-одесита, які готувалися до зустрічі з кур’єром. Під час обшуків у зловмисників вилучено мобільні телефони та інші докази злочинної діяльності.

Усі троє отримали підозри за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб).

Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою. Дилерам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності постачальника зарубіжних наркотиків. Він переховується закордоном.

Заходи з блокування контрабанди проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору