Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило дев’ятьох захисників

Прикарпаття прощатиметься з двома захисниками: вони віддали життя на Україну

Кожен з них зробив все можливе, щоб Україна стала ближчою до перемоги. 

Розповідає Інформатор.

Ігор Завальнюк

Військовий загинув 24 вересня 2023 року біля населеного пункту Берестове, Бахмутського району, Донецької області. Йому було 49 років. Його поховали у рідному краю.

“Добрий, щирий, той, хто завжди прийде на допомогу — саме таким залишиться Ігор в серцях усіх, хто його знав. Він навічно лишиться чесною людиною, яка жила по законам людським та Божим. Ігор віддав за свою країну за кожного з нас найцінніше -—власне життя. Пам’ять про нашого Героя буде жити у серцях, а вдячність за його подвиг буде безмежною…”,повідомив про смерть очільник Надвірняської громади Зіновій Андрійович.

alt="Ігор Завальнюк загинув за Україну"

Михайло Людчак

Військовий рахувався безвісти зниклим з 24 липня 2023 року. Він був був стрільцем-помічником гранатометника в одній із військових частин. Михайло народився в селі Блюдники у 1973 році. Стало відомо, що він загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області.

Про смерть повідомили в соцмережах Галицької територіальної громади.

alt="Михайло Людчак загинув на війні"

Володимир Гула

Військовий їхав додому у відпустку, у рідний Бурштин. Він планував зробити рідним сюрприз, але потрапив у ДТП на Кіровоградщині. Володимир загинув в автотрощі 25 вересня 2023 року.

Володимир народився 29 березня 1993 року. Він був патріотом. У 2014 році був активним учасником Майдану. В цей час навчався у Львівському університеті, на історичному факультеті.

На 5 курсі залишив навчання та поїхав у зону АТО на захист України. Там, на сході України перебував 2 роки у складі 24 механізованої бригади. Пройшов Северодонецьк, Лисичанськ, Сватове.

Після початку повномасштабного вторгнення повернувся до лав армії. Він мав позивний “Август”, тобто на есть римського імператора.

“А хто як не я?, – казав як і всі справжні патріоти своєї країни… Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям та всім, хто знав Володимира. Вічна пам’ять та вічна слава нашому захиснику, нашому Герою”, – йдеться в дописі Бупштинської міськради.

alt="Володимир Гула загинув у ДТП, коли їхав додому з війни"

Микола Джус

Військовий загинув внаслідок ворожого артобстрілу, отримавши поранення несумісні з життям. Йому було 27 років та він родом з села Негівці Верхнянської територіальної громади.

“В серцях близьких, рідних, друзів та побратимів він навічно буде 27-річним Героєм, який загинув у бою проти рашистів на Запорізькому напрямку відстоюючи територіальну цілісність та незалежність України. Немає більшої любові, казав Спаситель, коли хтось віддасть душу свою заради інших. Він тепер буде нашим захисником і на небі, і в наших душах. Велике співчуття рідним і близьким”, йдеться в дописі головм Верхнянської громади Михайло Маліборський.

alt="Микола Джус загинув на війні"

Василь Кімейчук

Прикарпатець народився у 1995 році. Він жив у селищі Верховина.

Служив стрільцем-помічником гранатометника другого відділення першого взводу третьої стрілецької роти. Загинув 6 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Володимир Виклюк

Військовий народився у 1987 році. Чоловік жив у селі Криворівня Верховинської громади.

Служив головним сержантом другої стрілецької роти.

“Перебуваючи у відпустці та прямуючи дорогою додому, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в Кіровоградській області. Помер 25 вересня 2023 року в Олександрівській центральній міській лікарні”, — йдеться у дописі.

Василь Мельничук

Військового вважали безвісти зниклим з 24 січня 2023 року.

У 2014 році він брав участь у Євромайдані, пізніше в АТО та ООС.  Саме він в 2015 році звільняв “Авдіївську промку”. Численні нагороди свідчать про його неабияку відвагу нашого. 25 лютого 2022 року Василь приєднався до лав ЗСУ добровільно. Він обороняв столицю України та рубежі Донецької області.

Військовий загинув поблизу населеного пункту Вугледар, Волноваського району, Донецької області.

alt="Василь Мельничук загинув на війні"

Роман Петрусеняк

Військовий народився у 1989 році в селі Полянки. У березні 2022 року він добровільно пішов захищати українську державу.

Роман загинув 25 вересня 2023 року в Донецькій області. Він до останнього подиху виконував бойове завдання зі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф.

“Попри молодий вік Роман був справжнім військовим. Не залишав часу на себе та свої потреби, головною його ціллю була вільна Україна з щасливим народом. Для цього не жалів нічого: ні сил, ні здоров’я, ні своїх молодих років. Він разом з побратимами оберігав наш спокій та в бою обірвалося його життя. Назавжди 34… Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким”, – йдеться в дописі Білоберізької громади.

alt="Роман петрусеняк загинув на війні"

Михайло Бабульчак

Воїн народився у селі Красник Верховинського району у 1979 році. Михайло Бабульчак пішов у військо 2 березня 2022. Військовослужбовець служив у 110 окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

“Михайло, який на той час працював вчителем Верховинського ліцею № 1, взяв зброю в руки та пішов захищати нашу державу. Через непереборне бажання вигнати нечисть з нашої землі боровся мужньо та самовіддано. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким”,йдеться у дописі.

alt="Михайло Бабульчак загинув на війні"

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору