Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Стендап-тролейбус: новий івент відбувся у Франківську

Стендап-тролейбус: новий івент відбувся у Франківську

У неділю 24 вересня  о 9 годині ранку від зупинки «Залізничний вокзал» вирушив тролейбус, що на дві години став концертним залом для гумористичного клубу «Please Stand Up IF». Курсував транспорт за маршрутами 5, 6 та 7. Потрапити на подію можна було тільки з спеціальним квитком.

Розповідає Інформатор.

О 08:50 ранку біля Привокзальної площі почав збиратися натовп. Незвично о такій порі в неділю. Серед гостей стендапу були як постійні глядачі, так і нові обличчя. За словами організаторів, квитки були розкуплені за дві години в день відкриття продажів, а вартість для однієї особи склала 250 гривень. Кількість місць була обмеженою, адже тролейбус, що складається з двох секцій, вміщає 34 людини та водія.

За декілька хвилин до дев’ятої до зупинки під’їхав тролейбус з позначкою «службовий». Всередині на гостей чекали коміки Микола Дегтяров, Андрій Войтичук, Олександр Крисько та Роман Васильчук, одягнені в жилети для працівників комунальних підприємств. Перевірку квитків зробив «кондуктор» та ведучий івенту відомий під псевдонімом Серж.

Серж

О 09:00 стендап ̶ тролейбус рушив з вокзалу та почав шлях по вулиці Богдана Лепкого. Після привітання від ведучого Сержа свій матеріал презентував Роман Васильчук. Комік іронічно застосував стереотипи щодо жінок до чоловіків та навпаки.

Роман Васильчук

«Якісь претензії до зовнішнього вигляду постійно (ред. до автора). Варто мені вийти на вулицю в шортах з побритими ногами і починається ось цей людський осуд: «фу, це бридко, чоловічі бриті ноги – це бридко. Це негігієнічно, чоловікові не можна брити ноги, в нього має бути волосяний захисний покрив.»

Наступним виступав комік Микола Дегтяров з основним блоком матеріалу про роботу маркетологів. «Сценою» для коміків стало місце з’єднання двох секцій тролейбуса, що в народі має назву «гармошка». На поворотах стендапери втрачали рівновагу, що також смішило публіку.

Андрій Войтичук додав ліричності стендапу, згадавши «Сон» Шевченка та пісню Степана Гіги «Цей сон».

«Шевченко був настільки сонний, що просто написав сон. Степан Гіга виправив цю несправедливість. Добавив «цей».

Олександр Крисько

Завершував гумористичну програму Олександр Крисько:

«Вам може здатися, що в мене сьогодні нещасливе обличчя. ВАМ НЕ ЗДАЄТЬСЯ!!! (ред. кричить ) Тому що я лягаю о 4 ранку, у мене такий режим… я просинаюсь о 8 і мені Серж (ред. ведучий) пише: «О 08:15 біля тебе»… Яке 08:15? Я навіть поїсти не вспів, розумієте. Я сів в машину, а вони (ред. коміки) всі сидять тихо в машині. Ми приїжджаємо в депо і стоїмо 15 хвилин. Ви порахуйте в секундах, СКІЛЬКИ Я МІГ БИ ЩЕ ПОСПАТИ! (ред. кричить)»

Окрім прописаних матеріалів було місце і для імпровізації, до якої стендапери залучали глядачів. Це були питання, коментарі та жарти, що створювали атмосферу залученості аудиторії.

Фото стендап

Стендап-тролейбус – це подія, що вперше відбувалась у Франківську.  Гумористичний івент у транспорті, що безупинну їздить вулицями міста, це ризикований формат. За словами ведучого «Please Stand UP IF» Сержа, складність організації такої події полягала в тому, що тролейбуси належать комунальному підприємству, тому була необхідна заява для проведення такого заходу.

«У нас ще купа додаткових планів, які ми будемо поступово реалізовувати і старатись зробити Франківськ максимально двіжовим (ред. сленг), нестандартним, нетиповим, але національно-галицьким містом», ̶  ділиться комік.

А подивитися, що ж це був за івент, ви зможете нижче:

Читайте також: Куди піти в Івано-Франківську з 25 вересня до 1 жовтня | афіша.

Фото – Катерина Іванова

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору