Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Наслідки та причини вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба

alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба"

Пожежники вже ліквідували вогонь, проте на березі річки ще тліють залишки нафти. Все гирло річки залито залишками вибуху.

Інформатор побував на місці події.

Що сталося?

У селі Стримба вибухнув нафтопровід. Інформатор бачив, що однойменна ріка повністю забруднена. Площа горіння була 100 метрів квадратних, але очевидці розповіли, що пожежа була швидко ліквідована.

Голова Надвірнянської громади допускає, що пожежа невипадкова. За його словами “нафта від окурку не горить”.

Також пропонуємо вам переглянути відео з місця події.

alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба"

Чи є постраждалі? 

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук прокоментувала ситуацію так:

“Постраждали 9 людей. Двоє дітей і троє дорослих, за попередньою інформацією, у критичному стані, з численними опіками тіла (понад 70 відсотків). Їх доправлено до лікувальних закладів району та надається вся необхідна допомога. Ще чотирьом людям надано необхідну медичну допомогу на місці”.

Відомо, що від вибуху сталося займання одного будинку, в якому перебували деякі з постраждалих. Офіційна причина від Світлани Онищук це сталася розгерметизація трубопроводу, що призвела до витоку нафтопродукту, а відтак і його загорання.

alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба"

Що говорить ДСНС?

“Станом на 19:30 поблизу с. Стримба Надвірнянського району в місцевому потічку, на місці розливу нафтопродуктів , здійснюється обробка залишків нафтопродуктів сорбентом та облаштовано три бонові огородження. Залучено 25 осіб та 6 одиниць техніки ДСНС”,коментують надзвичайники.

Продовжуємо слідкувати за ситуацією.

alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба" alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба" alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба" alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба" alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба" alt="Наслідки вибуху нафтопроводу на Прикарпатті | фоторепортаж з села Стримба"

На місці події була Віталія Пігуляк.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору