Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття прощатиметься з двома захисниками: вони віддали життя на Україну

Прикарпаття прощатиметься з двома захисниками: вони віддали життя на Україну

На жаль, Україна продовжує втрачаи своїх захисників у цій війні. Цього разу Прикарпаттч втратило двох воїнів.

З сумом повідомляє Інформатор.

Верховинщина оплакує захисника Василя Шкрібляка.

Чоловік народився 4 квітня 1970 року в селі Верхній Ясенів. Закінчив Верхньоясенівську 8-річну школу та вступив до Буданівського професійно-технічного училища. Після його закінчення пішов служити в армію.

Після служби поїхав на роботу до Ростова-на-Дону, де одружився та прожив майже 25 років.

“Коли РФ вторглася в Україну у 2014 році, Василю було неприємно чути від друзів образливі слова про свою Батьківщину, тому, довго не вагаючись, все покинув та повернувся в Україну”, — повідомили на сторінці Верховинської селищної ради.

Чоловік працював далекобійником. 22 жовтня 2022 року його мобілізували до війська. Військовослужбовець служив старшим стрільцем-оператором другого відділення третьої стрілецької роти.

На жаль, Герой загинув під час боротьби з ворогом.

Верховинщина оплакує захисника Василя Шкрібляка.

Івано-Франківщина прощається з воїном Андрієм Чепілем.

Чоловік народився 6 квітня 1994 року в Івано-Франківську. З 2001 року  зі старшим братом Віталієм і молодшим Орестом долучився до скаутської організації “Пласт”. Він був новаком рою “Бобренята” з гнізда “Лісові бешкетники”. Згодом — юнак гуртка “Саламандери” 79 куреня імені Липинського. В курінному проводі був фотографом.

Андрій активно пластував орієнтовно до 2008 року. Згодом завжди долучався до пластових подій на запрошення.

Він був саксофоністом та вокалістом. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при Президентському полку. Був учасником кавер-гуртів “Frisson Band”, “Smerichka” та трембітарем у фолк-рок гурті “КораЛЛІ”.

Восени 2021 чоловік одружився з музиканткою Богданою Кінаш.

Після повномасштабного наступу рф на українську землю, Андрій пішов захита державу в березні 2022 року.

“Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи перевівся до 47 окремої механізованої бригади “Маґура”, — повідомили на сайті скаутської організації.

Військовий також проходив спеціалізовані навчання в  у Німеччині, де здобував навички роботи на бойовій машині M2 Bradley. Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, а також виконував обов’язки командира взводу.

На жаль, Герой загинув 28 червня 2023 року ще з трьома побратимами під час виконання бойового завдання, штурмуючи російські війська.

“Другій групі не вдалося забрати відразу тіла загиблих через щільний вогонь. Це вдалося зробити аж через чотири тижні, коли лінія бойових зіткнень була відсунута в бік ворога. Бойові побратими, ризикуючи життям, забрали залишки тіл, які наприкінці липня віддали на ДНК-експертизу”, — додали в “Пласті”.

Згодом експертиза ідентифікувала тіло Андрія. На це знадобилося два місяці.

Івано-Франківщина прощається з воїном Андрієм Чепілем.

Вічна пам’ять та слоава Героям!

Читйате також: Ярмарок на такмед для ЗСУ в Івано-Франківську: скільки вдалося зібрати коштів?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору