Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День здоров’я: франківці безкоштовно консультувалися з медиками, вимірювали тиск і цукор | фото

День здоров’я: франківці безкоштовно консультувалися з медиками, вимірювали тиск і цукор | фото

Сьогодні, 10 жовтня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня ментального здоров’я на Вічевому майдані відбулась акція “День здоров’я”. 

Повідомляє Інформатор.

Акція відбулась в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як”? першої леді країни Олени Зеленської. Націлена вона на турботу власного ментального здоров’я, подолання стресу та самозахисту від негативу та депресії, пов’язаною із війною в країні.  

“Така акція є важливою в умовах війни, адже багато українців зараз перебувають у стані стресу, і важливо вміти собі допомогти та захистити себе від негативу пов’язаного з війною. Тому саме зараз ми як ніколи має акцентувати свою увагу на ментальному здоров’ї. Ми стійка нація, але для тієї стійкості нам потрібна підтримка”, – каже координаторка  програми Лариса Підвербецька.

Лариса Підвербецька

Участь в акції могли взяти як діти, так і дорослі. Для дітей були руханки та арт-терапії. Для дорослих запросили різні медичні заклади, де кожен міг зробити кардіограму, виміряти рівень цукру, отримати індивідуальну консультацію психолога.

Також на акції був присутній благодійний фонд “Карітас Івано-Франківськ”, його представляла Марія – дитячий психолог.

“Ми тут проводитимемо майстер-клас та казкотерапію про мрію. Це дуже важливо тому, що діти зараз в умовах війни можуть забувати про свої мрії. Наше завдання допомогти відновити той ресурс, щоб вони побільше мріяли”.

За словами учасників, це чудова нагода вийти та відволіктись від  повсякденних проблем.

За словами медика центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олега Водославського, такі заходи важливі й потрібні саме під час війни. 

“Захід є надзвичайно важливий, тому що і саме ментальне здоров’я важливе. Люди страждають на різні види депресій, пов’язаних з військовими діями, і такі заходи допомагають трошки розвантажити голову, опанувати емоції і приділити час собі – саме тому це дуже важливо”. 

Олег Водославський

Серед гостей було розповсюджено інформаційні матеріали  щодо збереження ментального здоров’я.

Читайте також: Топ-5 локацій у Франківську для чарівних осінніх фото.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору