Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

російські підводні камені Київстару: що чекає на компанію

російські підводні камені Київстару: що чекає на компанію

9 жовтня стало відомо, про повний арешт активів приватного акціонерного товариства “Київстар”. Воно контролюється російськими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd. Йдеться про Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова.

Повідомляє Інформатор.

Україна вже запустила процеси, які надалі зможуть привести до націоналізації мережі. Поміж цього, Мін’юст України додатково готує позов у Вищий антикорупційний суд, щодо конфіскації частки мобільного оператора. Першочергово проведуть розслідування, що на компанію дійсно мають вплив підсанкційні росіяни.

Інформатор Україна повідомляє, що в офісі президента схильні до більш вірогідну націоналізацію активу, а не його продажу. Наразі аналізують, яка частка в підприємстві підлягає стягненню в дохід держави.

Якщо суд задовольнить позов Мін’юст України, то активи передадуть Фонду держмайна, після чого виставлять на конкурс щодо пошуку управителя. Таку процедуру вже пройшов колишній актив Фрідмана – Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”, правління корпоративними правами заводу отримав конкурент – “Карпатська джерельна”.

Читайте також: Чи є зв’язок на дорогах Франківщини? Результати перевірки НКЕК

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

 

 

 

Нагору